Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дух" - страница 17
Единственото нещо, към което човешкият дух винаги можеше да се приспособи, беше хаосът и нещастието.
Пол Скот
В най-щастливия и най-добрия си вид вие сте свободен дух, весел скитник, честен и интелигентен спътник и философ, който обича да размишлява върху големите въпроси – за предпочитане с няколко приятели и изобилен запас от закуски. Вие виждате живота като непрекъснато търсене на опит и мъдрост, а не като търсене на сигурност.
Рае Орион
Може би свободата наистина не е нищо за губене. Имали сте го веднъж в детството, когато е било добре да се качите на дърво, да нарисувате луда картина и да изтриете с колелото си, да се нараните. Духът на риска постепенно си отива. Следва дивите викове на радост и болка надолу по вятъра, през живия плет, все по-слаб. Какъв беше този звук? Куче лае надалеч? Това беше нашият живот, който ни призоваваше, този, който беше енергичен, незащитен и любопитен.
Питър Хелър
Който приеме висшата мисия на изкуството и се доближава все повече и повече до нея чрез своята творческа дейност, тогава ще продължи от изкуството към Духа дълбоко в себе си... Философското търсене на просветление и търсенето на артиста на съвършенството на произведението могат да срещат се и се обединяват. Изкуството може да бъде път към духовно просветление, но не и към пълно и трайно просветление. То може да се роди от и може да роди само Проблясъци. Защото изкуството е търсене на красотата, което само по себе си не е достатъчно. Красотата трябва да бъде подкрепена от добродетел и двете изискват мъдрост, която да ги ръководи.
Пол Брънтън
Искам да изгася войната с дъх, като някой, който духа свещ.
Рамон Мария дел Валие-Инклан
Чрез превозното средство на нашите емоции умът, тялото и духът ни изпращат сигнали, че нещо трябва да се промени.
Ранди Тарън
Мъжката сила е това, което прави мъжа мъж. Това, което изначално е във всеки истински мъж, независими от статуса и възпитанието. Това е благородство на духа, отговорност, честно, достойно поведение.
Рене Зелуегър
Човекът е нещо повече от тяло, само душа и само чист дух.
Андрей Левшинов
Бог е сътворил ангелите за да види великолепие, сътворил е животните заради тяхната невинност и растенията заради тяхната простата. Но човек той е сътворил, за да му служи разумно във цялата сложност на своят дух.
Робърт Болт
Често се казва, че парите не носят щастие; трябва да се добави обаче, че това прави възможно да се поддържа нещастието с образцова сила на духа.
Робъртсън Дейвис
Аз съм доста мъдра стара птица, но не съм пустинен отшелник, който може да пророкува само когато червата му са свити от глад. Аз съм дълбоко в пъзела на стареца, опитвайки се да свържа мъдростта на тялото с мъдростта на духа, докато двете станат едно.
Робъртсън Дейвис
Животът, както той си го представяше, беше дълъг упадък от славното минало и ако читателят подходи към вестник в този дух, той може да намери много, което да го потвърди в неговата вяра, особено ако никога не е изследвал кратък период от миналото в ежедневни подробности.
Робъртсън Дейвис
Всъщност това е разказът за вътрешно пътешествие, видът екскурзия, за който е трудно да се говори, без да звучи глупаво или досадно спокойно или като някой, който смята, че Великият Дух го е определил като рупор на върховната истина. Ако ме познавахте, щяхте да знаете, че не съм никой от горните.
Роланд Меруло
Тялото може да създаде с душата това, за което самият дух дори не би могъл даже да мечтае!
Ромен Сарду
Истината е свободно творение на човешкия дух и никога не би съществувала, ако не сме я създали сами.
Рудолф Щайнер
Само човек, преминал през портата на смирението, може да се изкачи до висините на духа.
Рудолф Щайнер
...световете представляват нарастващи фази на уплътняване, включващи спускане на духа в материята, където пътят става по-труден и по-дълъг...
Рудолф Щайнер
Височините на духа могат да бъдат изкачени само като минаваме през порталите на смирението.
Рудолф Щайнер
Сетивният свят е училището, без което човешкото същество никога не би стигнало до духа.
Рудолф Щайнер
Реално лекарство може да съществува само когато проникне в знание, което обхваща човешкото същество по отношение на тялото, душата и духа.
Рудолф Щайнер
Интуицията е съзнателното преживяване - в чист дух - с чисто духовно съдържание.
Рудолф Щайнер
Усъвършенстването се крие в сърцето и духа, а не във външния вид, но именно чрез това, което правим и казваме, доказваме, че то съществува в нас.
Рут Хоган
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
31
Следваща