Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дух" - страница 15
Въпреки че нещата, за които говоря, звучат невероятно – странно – те все пак са реални. Такива неща са всички възможни врати. Ако са били помолени и посветени на тази цел, те се превръщат във врата, през която духовете имат разрешение да влязат.
Марк Чадборн
Съществува съвсем реална опасност да вярваме в нашата проповед, а не в Духа. Нашата вяра не трябва да бъде в проповедта, тя трябва да бъде в самия Свети Дух.
Мартин Лойд-Джоунс
Човек, обединяваш дух и тяло, не чувства разлика между себе си и висшите светове или между духовното и физическото. Накратко, тренировката на духа изисква тренировки на тялото.
Масутацу Ояма
Когато Господният Дух дойде върху хората, това ще ги направи опитни дори без опит.
Матю Хенри
До тялото се достига чрез духа. Първо трябва да излекувате душата. След това можете да работите върху тялото.
Махтоб Махмуди
Келтите, сред другите народи, вярвали, че елфите или феите са духовете на мъртвите, излизащи от гробовете.
Мел Одом
Това е странна усмивка, но тя стига до очите му и я бутилирах. И го сложих в пакета си с амуниции, който се пази точно до душата ми и духа на Джъстин и надеждата на Шивон и страстите на Тара. Защото, ако се събудя една сутрин и не мога да стана от леглото, ще имам нужда от всичко, което имам, за да се боря с тази болест, която може да спи вътре в мен.
Мелина Маркета
Защото хората с толкова много дух ме плашат по дяволите. Карат ме да искам да бъда по-добър човек, когато знам, че е невъзможно.
Мелина Маркета
Не те презирам за това, което позволи да ми се случи. Презирам те, защото когато ме освободиха, ти отказа да бъдеш намерен и имах нужда от теб повече от всичко в живота си. Не да си поправям счупените кости, Арджуро. Имах нужда от брат ми, за да поправи разбития ми дух.
Мелина Маркета
В Писанията Бог се явява като Отец и въпреки това Светият Дух избра да ми разкрие Божието лице като Майка. Никога не съм мечтал да се наричам свят, никога не съм предполагал. И все пак Бог, когото нарекох Майка, избра да даде благодат на дори една толкова недостатъчна като мен с екстаза на Светия Дух, движещ се през мен. И така се превърнах в рупор на Майката, перце на Нейния дъх. Как трябваше да опиша такава мистерия на Гиберт? Никога не съм търсил виденията, но те идваха.
Мери Шарат
Майсторството е състояние на разума и начина по който в този момент, когато се намирате в спокойно състояние на духа и ясно осъзнавате, как да се формира свой образ на мислене, задавайки въпроси и получавайки отговори.
Мерилин Аткинсън
Имаше някои елементи от лечебния процес, които не можах да уловя. И дори да бях прав в науката, може и да греша в духа.
Мехмет Оз
Често сме склонни да мислим за Отец като трансцендентен и далеч в небето; по подобен начин Синът може да изглежда далеч от историята и следователно също така сравнително непознаваем. Но Светият Дух е активен в живота на вярващите; той живее в нас. Той е конкретната личност на Троицата, чрез която цялото Триединно Божество действа в момента в нас.
Милард Ериксън
Културата и образователната система на съвременния Запад се основават почти изключително на тренирането на мозъка за разсъждение и в по-малка степен на естетическите емоции. Повечето от нас са забравили, че ние не сме само мозък и воля, сетива и чувства; ние също сме дух. Съвременният човек в по-голямата си част е загубил връзка с най-истинския и най-висш аспект на себе си; и резултатът от това вътрешно отчуждение може да се види твърде ясно в неговото безпокойство, липсата му на идентичност и загубата на надежда.
Митрополит Калистос Уеър
За мен да бъда носител на Духа означава да осъзная всички отличителни характеристики на моята личност; това е да стана наистина свободен, истински себе си в своята уникалност.
Митрополит Калистос Уеър
Тя се гордееше с факта, че е отгледала дъщеричка със силен дух, и се възмущаваше от моите остри мнения.
Мишел Макнамара
За да се храни духът, трябва да се храни и тялото.
Морган Скот Пек
Духът на лекота не трябва да се променя.
Морис Бланшо
Ревността... е страдание от духа, което за разлика от някои грехове на плътта не доставя на никого удоволствие.
Мюриъл Спарк
Разочарованието е страничен продукт от опитите да изпълним отговорностите, които Бог не възнамерява да носим. Свободата, радостта и плодовитостта идват от търсенето на определяне на Божиите приоритети за всеки сезон от живота и след това тръгването на изпълнение на тези приоритети със силата на Неговия Дух, осъзнавайки, че Той е предоставил необходимото време и способности, за да направи всичко, което Той ни призова да направим.
Нанси Лий Демос
Това, от което [другите] най-много се нуждаят, е да видят във вас отражение на това какъв е Бог и на трансформиращата сила на Евангелието. Вашият живот може да създаде глад и жажда за Бог в живота на другите и може да бъде мощен инструмент в ръката на Светия Дух, за да привлече сърцата им към Христос.
Нанси Лий Демос
Няма значение какво се подлага на изпитание - тялото или духът, общият знаменател е един - да презираме опасността и да прегърнем празнотата.
Наташа Мостърт
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
31
Следваща