Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 9
Мъжът доказва своята любов не с това, колко говори за нея, а с това, колко мълчи за нея.
Мориц Готлиб Сафир
Най-важният факт в съвременната история е това, че Северна Америка говори на английски.
Ото фон Бисмарк
Руската цивилизация се отличава с голямата си строгост в речта. Ако говорите и още повече пишете, тогава трябва да стигнете до душата на някой друг и да й кажете нещо много важно. Важно, поне за себе си. В противен случай е по-добре да мълчите.
Андрей Макин
Родителите ми винаги са ми говори, че аз мога да постигна всичко, но никога не са ми казвали, колко време ще отнеме.
Рита Ръднър
Да идолизираш човек означава, че не го опознаваш и идеята, че можеш да станеш такъв, е мит, а също така означава, че не е нужно да си говорите, защото сте един и същ човек.
Тиодор Зелдин
Понякога гласът на един човек, който говори истината, е много по-мощен от целите флоти и армии.
Урсула Ле Гуин
Не трябва да се говори лошо за отсъстващите, също така - за несъществуващите; атеистите се намират в трудно положение!
Хуго Щайнхаус
На човек са му нужни две години, за да се научи да говори, и петдесет, да се научи да мълчи.
Ърнест Хемингуей
Има неща, за които не говорите дълго време, но веднъж кажете ли, ти никога няма да престанеш да ги повтаряш.
Бенжамен Констан
Ако искате мир, не говорите с приятелите си. Разговаряш с враговете си.
Дезмънд Туту
Човек, който говори само за себе си, мисли само за себе си.
Дейл Карнеги
Ако можеш, бъди по-мъдър от другите, но не им говори за това.
Дейл Карнеги
Ако човек е роден да прави или да говори нещо оригинално, то от четенето на книги той няма да се изгуби.
Ернесто Сабато
В мен няма нищо необичайно. С вас говори човек, който се е родил в проста страна в средата на прости хора. В мен няма нито дълбокомислие, нито ум, нито глупост - просто пич, който има кучета и дом, обича да тренира и който се радва, че е жив.
Жан-Клод Ван Дам
Мълчанието е толкова интересна тема, че можете да говорите за това с часове.
Жюл Ромен
Да не говориш с човек, с когото може да се говори, значи да изгубиш човека; да говориш с човек, с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си. Умният човек не губи нито човека, нито думите си.
Конфуций
Добрият управляващ трябва да умее да слуша не по-малко, от това да говори.
Лий Якока
За правосъдието е лесно да се говори, но не е лесно да се получи от другите.
Лудвиг ван Бетховен
Ако не може да не се говори за нещо вече казано от другите, опитай се да го кажеш по-добре.
Исократ
Не винаги говори, това което знаеш, но винаги знай, какво говориш.
Клавдиан
Бях горд, че баща ми говори свободно арабски - баща му го изпрати да учи арабски от шейх - и имахме арабски приятели. Неговата задача да разбере арабите - не само политиката, но и поезията - беше много важна; той го прие като призвание.
А. Б. Йехошуа
Интересувам се от нивата на мозъчен дискурс. Колко артикулирани са гласовете в главата ви? Знаете ли, има различен глас за телефона и различен глас, ако говорите в леглото. Когато започвате с разказвач, интересно е да помислите откъде идва гласът им, от коя част на мозъка им?
Ан Енрайт
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
32
Следваща