Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 8
Без общности нито едно бебе няма да бъде достатъчно социализирано ... и това се случва през първите четири или пет години от живота. ... Първите две години са важни. ... от жизненоважно значение. То трябва да бъде обичан, преди всичко с него трябва да се говори.
Карол Куигли
Дори през тъмното, дори през загубата, дори и през празнотата, душата ще говори на душата.
Катрин Фишър
Моят собствен опит е да използвам инструментите, които са там. Използвайте цифровия свят. Но никога не изпускайте от поглед необходимостта да посегнете и да говорите с други хора, които не споделят вашето мнение. Изслушайте ги и вижте дали можете да намерите начин за компромис.
Колин Пауъл
Ако някой ви се оплаква от слава и богатство - не го слушайте. Така просто е прието да се говори.
Линус Торвалдс
Красотата е оракулът, който говори на всички нас.
Луис Бараган
Трудно е да не харесваш човек, който не само забелязва цветовете, но и говори за тях.
Маркъс Зюсак
Не ме докосвай! Не ме питай! Не ми говори! Остани с мен.
Самюъл Бекет
Всъщност, аз може би ви звуча малко западно тексаски, но ми харесва. Когато говоря за времето, когато говоря за себе си, и когато той говори за мен, ние всички говорим за мен.
Джордж Уокър Буш
Който знае много, е мълчалив; който говори много, нищо не знае.
Лао Дзъ
Клюкарят е този, който ти говори за другите, досадникът е този, който ти говори за себе си, а идеалният събеседник е този, който ти говори за тебе самия.
Лиза Кърк
Шоу е като влак. Само си говори и си седи на мястото. Но Шекспир е като морско плуване – може да отплува накъдето си иска.
Вивиан Лий
Италианецът не се занимава със секс, той просто много говори за него.
Марчело Мастрояни
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Лицемерието не е труден занаят – там всеки негодник е специалист, но да се говори откровено, искрено, от цялата душа, могат и смеят само благородните сърца.
Шандор Петьофи
Казват, че природата затова е дала на всеки от нас две уши и един език, за да говори по-малко и да слуша повече.
Плутарх
Говори с хората в съответствие с техния разум.
Саади
Че защо да не говоря открито? Вие не говорите ли открито в тази страна (САЩ - бел.прев.)?
Джордж Стайнбренър
Бог ми говори не чрез гръмотевици и земетресения, не чрез океани и звезди, а чрез Сина човешки, и говори на език, пригоден за моето несъвършено зрение и слух.
Уилям Лайън Фелпс
Тази страна не прави разлика между хората, независимо къде сте се родили, независимо кои са били родителите ви, независимо дали не можете, като мене, да говорите английски, докато сте в двайсетте си години.
Арнолд Шварценегер
Когато дълговете не се плащат, защото не могат да бъдат платени, е по-добре да не се говори за тях, а картите да бъдат разбъркани отново.
Камило Хосе Села
Общоприето е, че отсъстващите са предупредени от звън в ушите, когато се говори за тях.
Плиний Стари
Много добър аргумент е съсипан от някой глупак, който знае за какво говори.
Маршал Маклуън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
32
Следваща