Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 3
Прекарваме първата година от живота на детето, като го учим да ходи и говори, а останалата част от живота му да млъкне и да седне. Там нещо не е наред.
Нийл Деграс Тайсън
Архитектурата също е летопис на света; тя говори тогава, когато са замлъкнали и песните и преданията.
Николай Гогол
Ако искаш да станеш оптимист и да разбереш живота, то престани да вярваш в това, което се говори и пише, а сам наблюдавай и вниквай.
Антон Чехов
Докато не изкопаете дупка, посадите дърво, поливате го и го накарате да оцелее, не сте направили нищо. Вие просто говорите.
Уангари Маатаи
Душата, която може да говори през очите, също може да се целува с поглед.
Густаво Адолфо Бекер
Човек, който дълго говори за себе си, трудно избягва суетата.
Дейвид Хюм
Когато фондовата борса се срина, Франклин Рузвелт се появи по телевизията и не говори само за принцовете на алчността. Той каза: "Вижте, ето какво се случи."
Джо Байдън
Трагедията говори не за светски дилеми, които могат да бъдат разрешени чрез рационални иновации, а за неизменната пристрастност към нечовечността и разрушенията в света.
Джордж Стайнър
Цялата достойна работа е отворена за интерпретации, които авторът не е възнамерявал. Изкуството не е вашият домашен любимец - това е вашето дете. Израства и ти говори обратно.
Джос Уедън
Някои теми са толкова сероизни, че за тях може да се говори само на шега.
Нилс Бор
Има хора, които не биха се влюбили никога, ако не бяха чули да се говори за любов.
Франсоа дьо Ларошфуко
Аз съм чувствителен писател, актьор и режисьор. Приказките за бизнес ме отблъскват. Ако искате да говорите за бизнес, обърнете съм моя противен личен мениджър.
Силвестър Сталоун
Където делото говори само за себе си, защо са необходими думи?
Цицерон
Човекът е единственият, който не знае нищо, който не може да научи нищо, без да бъде научен. Той не може нито да говори, нито да ходи, нито да яде и накратко не може да прави нищо само по подтик на природата, освен да плаче.
Плиний Стари
Изкуството никога не се обръща към тълпата, към масата, то говори на отделния човек, в дълбоките и скритите тайни на неговата душа.
Максимилиан Волошин
Революция - край на стария живот, а не начало на новия живот, разплата за дългия път. В революцията се изкупуват греховете на миналото. Революцията винаги говори за това, че властимащите не са изпълнили своето местоназначение.
Николай Бердяев
Всичко, което казвате, говори за вас, и особено това, което казвате за другите.
Пол Валери
Признак за добро образование е да говорите за най-висшите предмети с най-прости думи.
Ралф Уолдо Емерсън
Този който много мисли, той малко говори, стараейки се притисне възможно повече мисли в малко думи.
Уошингтън Ървинг
Когато си гладен, в теб говори само твоят стомах. Когато си гладен за победи, целият ти организъм и целият ви живот, викат за това.
Арсен Венгер
Мълчанието е английският начин да говорите.
Хайнрих Хайне
Започвайки от Изход, свободата винаги говори с еврейски акцент.
Хайнрих Хайне
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
32
Следваща