Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 22
Вибрациите никога не лъжат. Човек би могъл да говори едно, а все пак да мисли друго. Стигнете до точката, в която обръщате по-голямо внимание на вибрациите, които получавате, а не на думите, които чувате. Интуицията е един от най-ценните умствени инструменти, които притежавате. Започнете да го използвате съзнателно. Вашите награди ще си струват усилията.
Боб Проктър
Понякога е по-лесно да говорите с краля, отколкото с ловец.
Божена Немцова
Когато говорите описателно за преживяване в сегашно време и то се промени, вие сте казали истината. Добре е, че вече не е вярно. Не се тревожете за това. Нещата са такива и е добре, че са такива. Това е по-забавно и по-малко скучно, отколкото да се опитвате да следите всичко. Казва се свобода.
Брад Блантън
Истинският Гуру е Божи представител и той говори за Бог и нищо друго.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Вярвам, че причината да спим не е просто да позволим на тялото си да си почине, а че е да позволим на тази вътрешна мъдрост да ни говори чрез символи. Това включва телесни или соматични проблеми, както и психологически. Сънищата и рисунките са полезни при диагностицирането на физически условия.
Бърни С. Сийгъл
Който мисли за миналото, той има в предвид и бъдещето. Който говори за бъдещето, то няма право да забравя за миналото.
Василий Чуйков
За мен изкуството почти винаги говори по-силно, когато се появява по несъвършен, случаен и фрагментарен начин, по някакъв начин просто сигнализирайки за присъствието му, позволявайки на човек да го усети чрез неспособността на интерпретацията. Предпочитам Шопен, който стига до мен на улицата от отворен прозорец до Шопен, поднесен в страхотен стил от концертната сцена.
Витолд Гомбрович
Когато вие, екзистенциалисти, ми говорите за съзнание, страх и нищо, аз избухвам в смях не защото не съм съгласен с вас, а защото трябва да се съглася с вас. Съгласих се и, ето, нищо не се случи... Смея се, защото се наслаждавам на страха, играя с нищото и играя с отговорност. Смъртта не съществува.
Витолд Гомбрович
Човек има две майки; едната е собствената му майка, а другата е земята. Колкото и да е малък, той слуша гласа на първата, но тя е по-висока и затова продължава да вдига глава; когато наближи старостта, втората започва да говори с него и човек трябва да слуша шепота й, като се навежда.
Владимир Жаботински
Това, за което започна да говори, беше болезнено. Натрупва се в него, като течност в купа, краищата на която вече са пълни...
Владимир Цветков
Когато вашето желание е да внесете мир и хармония в света, тогава ще трябва да започнете, като намерите мир и хармония в собственото си сърце. Губене на време е да се говори за мир. Трябва да потърсите и намерите това съзнание за мир, което нищо и никой не може да наруши, и да останете в него.
Айлийн Кади
Внимавайте какви думи говорите, които следват "Аз съм". Така говорейки, вие създавате своя живот.
Алън Коен
Много малко хора използват стационарни телефони за почти всичко. Така че, когато говорите за неща като онлайн чат и съобщения и имейли в социалните медии, това, за което наистина говорите, е пълната степен на човешка комуникация.
Глен Грийнуолд
Слушай своето сърце, даже ако си мислиш, че то говори ужасни глупости.
Глен Клоуз
Влизайки толкова дълбоко в себе си, вие говорите за всички.
Голуей Кинел
Намираме се в момент от историята, в който всеки с някаква представа за климатичната криза, която заплашва нашата цивилизация - и цялата биосфера - трябва да говори на ясен език, без значение колко неудобно и неизгодно може да бъде това.
Грета Тунберг
Ако наистина имаше криза и ако тази криза беше причинена от нашите емисии, щяхте поне да видите някои признаци. Не само наводнени градове, десетки хиляди мъртви хора и цели нации, изравнени на купища съборени сгради. Ще видите някои ограничения. Но не. И никой не говори за това.
Грета Тунберг
Винаги помнете, че е невъзможно да говорите по такъв начин, че да не можете да бъдете неразбрани: Винаги ще има хора, които ще ви разберат погрешно.
Греъм Мур
И фактът, че въпреки значително подобрените условия на труд, има нарастване на психичните заболявания, говори преди всичко колко високи са нашите изисквания и колко близо до сърцето си приемаме всякакви неуспехи.
Давид Еберхард
За да разберем един човек, който ни говори, трябва да обработим 60 бита информация в секунда.
Даниел Левитин
Емпатията свали предимството и истината е, че се нуждаем от нашето предимство. Нашият ръб се опитва да ни говори и ние също сме твърде добри в това да го затворим.
Деб Калети
Пазиш миналото си, като имаш сестри. Като остареете, те са единствените, които не се отегчават, ако говорите за вашите спомени.
Дебора Могак
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
32
Следваща