Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 15
Изглежда да обърнете внимание, когато някой говори, е един от крайъгълните камъни на реалното социално взаимодействие.
Джудит Мартин
Ако човек говори, че парите могат всичко, значи, у него няма нито грош.
Едгар Хау
Имаше човек, който каза, че е повече от мен; и той беше повече от мен, докато не започна така да говори.
Елберт Хъбард
Ако мъжа говори на жената за своите грехове, то обичайно е заради това, че да добави към тях още един.
Ерик-Еманюел Шмит
За едни стилът е сложен начин да се говори за простото, за други е прост начин да се говори за сложното.
Жан Кокто
Приятелят е човек, в който повече от всичко вярват, когато говори лошо за вас.
Жан Ростан
Критиците са достойни за снизхождение - те през цялото време говорят за другите, а за самите тях никой не говори.
Жул Ренар
По отношение на Голанските възвишения, настоящото правителство на Израел, под моето ръководство, е първото правителство, което е готово да говори за оттегляне.
Ицхак Рабин
Трябва да седнете и да говорите с хората. Не можете да разберете хората от разстояние.
Ицхак Рабин
Искаш, жена ти да говори по-малко, - не и забранявай да пуши.
Магдалена Самозванец
Човек най-много говори за себе си тогава, когато другите мълчат.
Веселин Георгиев
За изкуството е най-добре изобщо да не се говори.
Лудвиг Витгенщайн
И винаги помни, че твоят Бог говори с тебе на езика на твоя инструмент.
Николо Паганини
Говори кратко, искай малко, отивай си бързо!
Петър I
Порядъчната жена дори не бива да говори пред хората, а да си изявява гласа за нея трябва да е също толкова стеснително, колкото и да се съблича, тъй като гласът издава и нрава на говорещата, и качествата на нейната душа, и настроението и.
Плутарх
Най-голямо уважение заслужава тази жена, за която най-малко се говори сред мъжете - и като порицание, и като похвала.
Тукидид
Ти ми се присмя, защото се чувстваш по-висша от мен. А роб, който говори като господар, винаги представлява за момент забавна гледка за господаря.
Флоринда Донър
Интересът говори всякакви езици и играе всякакви роли, дори тази на безкористност.
Франсоа дьо Ларошфуко
В дружбата неблагодарността се състои в това, че се премълчава за благодеянията; в любовта - в това, че се говори за тях.
Шарл дьо Сент-Евремон
Пиша традиционна драма и малките затворени общности работят добре с тази форма. Обичам да изследвам тайни. На малките острови поверителността е важна и има тайни, за които всеки може да се досети, но никой не говори за тях.
Ан Клийвс
Обществото не беше нищо друго освен дълъг, скучен разговор за вечеря, в който човек беше принуден да говори с партньора си отляво и отдясно.
Ан Патчет
Винаги бях навреме, вършех работата си по точни спецификации, говорех, когато се говори с мен.
Ан Патчет
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
32
Следваща