Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 14
Мисля, че човекът, който яде хляба на безделието, е под известно задължение да говори добре за труда.
Робърт Ингерсол
На мен не са ми нужни сътрудници, която могат само да се съгласяват. Аз искам, всеки да ми говори истината в лицето, - даже ако за това бъде уволнен.
Самюъл Голдуин
Това, което вероятно изкривява всичко в живота, е, че човек е убеден, че човек говори истината, защото човек казва това, което мисли.
Саша Гитри
Няма да оспоря твоето тълкуване или да предложа друго, защото знам, че най-добрата линия на поведение е да оставим филма да говори сам за себе си.
Стенли Кубрик
Христос няма тяло сега, освен моето. Той се моли в мен, работи в мен, гледа през очите ми, говори чрез думите ми, работи през ръцете ми, ходи с краката си и обича със сърцето ми.
Тереза Авилска
Не се интересувайте от въпроси, които не ви вълнуват; никога не говори за тях и не питай за тях.
Тереза Авилска
Говори се, че най-мрачният час на нощта идва точно преди зората.
Томас Фулър
Свободата да се говори... може да се поддържа само чрез насърчаване на дебата.
Уолтър Липман
Проклетото поколение обича да говори за подобряване на света, за да постигне репутацията на най-доброто и да се издигне над своите бащи.
Фридрих Шлайермахер
Така организмът се подготвя за спонтанно приемане на предлаганото. Доколкото по-голямата свобода включва по-скоро свиване, отколкото разширяване и развитие на инстинктивните потребности, тя работи по-скоро за, отколкото против статуквото на общата репресия - може да се говори за "институционализирана десублимация". Последното изглежда е жизненоважен фактор в създаването на авторитарната личност на нашето време.
Херберт Маркузе
Не ми говори за богохулство, Старбек, аз съм готов да нападна даже слънцето, ако то ме оскърби.
Херман Мелвил
Мисля, че неспособността на моето поколение да говори в абсолютни изрази, що се отнася до политиката, е много положително нещо; това ни направи по-нюансирани, направи ни по-сложни.
Хишам Матар
Има два гласа: първият казва пиши; вторият почти не говори, но знам какво иска. И ако го оставях, нищо нямаше да свърши. Той витае по краищата.
Хишам Матар
Църквата е единственото място, където някой ми говори и не трябва да отговарям.
Шарл дьо Гол
Каквото и да говорите, собствеността успокоява.
Брайън Олдис
Нищо чудно, че войниците веднага го видяха като роден офицер от разузнаването. И първото правило на истинския разузнавач е по-добре да знае и да мълчи, отколкото да знае и да говори.
Валентин Катаев
За демокрация може да се говори само тогава, когато е разрешено да се постави тя под съмнение.
Вилхелм Швебел
Слушайки проповед, помни, че дявола също може да говори на езика на ангелите.
Вилхелм Швебел
Различни политически партии, дори и да са в пряка опозиция помежду си, все още твърдят, че са говорител на народа. Писателят трябва да говори собствените си думи и да не се смесва с политиката.
Гао Синдзиен
Арабинът и камилата са неразделни. Говори се, че Арабинът би се отказал от жена си, вместо да се откаже от камилата си. Лично аз нямам камила, но мисля, че е страхотна идея.
Граучо Маркс
Ако трябва да св върна пак в колеж, аз бих се съсредоточил на два предмета: изкуството на писане и изкуството да се говори пред аудитория.
Джералд Форд
Никога не съм придавал на режисьора твърде голямо значение. Моята теория се заключава в това, че на снимките на филма режисьора се явява всичко. Намирайки се на площадката, ние всички получаваме указания пряко от вселенският разум, който ни говори, как да направим филма по-добър.
Джеф Бриджис
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
32
Следваща