Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реалност" - страница 8
Реалността е започнала да прилича все повече и повече на това, което показва фотоапаратът.
Сюзан Зонтаг
Във всяка военна зона, в която съм бил, има и реалност, има и обществено възприятие за това защо се води войната. Във всяка една криза проблемите са далече по-сложни отколкото на обществото е позволено да знае.
Джон льо Каре
Моите мечти останаха незначителни в сравнение с реалността, която се случи в моя живот.
Имелда Маркос
Любовта е изключително сложен начин да осъзнаеш, че освен теб съществува още един реален човек. Любовта, наред с изкуството и морала, е откритие на реалността.
Айрис Мърдок
Мечтата трябва да бъде преведена в реалността.
Анаис Нин
Ние започваме да виждаме въздействието на мечтите върху реалността и на реалността върху мечтите.
Анаис Нин
Реалността е само патерица за хората, които не могат да се справят с наркотиците.
Робин Уилямс
Научната фантастика се опитва да намери друга гледна точка за реалността.
Иън Банкс
Отмъщението е за мечтите, никога за реалността.
Алфред Бестър
От Бога ни отдалечава лъжата, и само лъжата. Лъжовните мисли, лъжовните думи, лъжовниие чувства, лъжовните желания - тази съвкупност от лъжи, водеща ни към небитието, към измамната реалност и към отричането от Бога.
Николай Велимирович
Към реалността ние имаме същото условно отношение, както и към парите.
Маргарет Атууд
Новината автоматично се превръща в истински свят за телевизионния потребител и не е заместител на реалността, а сама по себе си е непосредствена реалност.
Маршал Маклуън
Митът е изключително сложна културна реалност, към която може да се подходи и интерпретира от различни и допълващи се гледни точки.
Мирча Елиаде
Ти и аз сме силата за трансформация в света. Ние сме съзнанието, което ще определи естеството на реалността, в която се движим.
Рам Дас
Научавате се да приемате собствената си реалност.
Шаная Туейн
Но какво значение има каква реалност е извън мен, стига да ми е помогнала да живея, да чувствам, че съм и какъвто съм?
Шарл Бодлер
Реалността е, че финансовите пазари се самодестабилизират; понякога те са склонни към неравновесие, а не към равновесие.
Джордж Сорос
Четенето дава на човек възможността за изход от реалността тъй като отваряйки книгата, аз се потапям в нея, без следа. Това е единствената причина, поради която в детството си аз не избягах от родният ми дом.
Дийн Кунц
Ние наричаме нашата диалектика материалистична, защото нейните корени не са в небето и не в дълбините на нашия "свободен дух", а в обективната реалност, в природата.
Лев Троцки
Диалектиката не отрича силогизма, но ни учи да комбинираме силогизми по такъв начин, че да доближим разбирането си до вечно променящата се реалност.
Лев Троцки
Реалност - това е убежището за тези, които се боят от наркотиците.
Лили Томлин
Мечта, която бленуваш е само мечта. Мечта, която бленувате заедно е реалност...
Джон Ленън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
32
Следваща