Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реалност" - страница 5
Опитвам се да намирам нови реалности... глупаците наричат това импресионизъм.
Клод Дебюси
Казвам "Вън" на всяка негативна мисъл, която ми хрумне. Никой човек, място или нещо няма власт над мен, защото аз съм единственият мислител в ума си. Аз създавам своята собствена реалност и всички в нея.
Луиз Хей
Реалността се състои само от различни гледни точки.
Маргарет Атууд
Вие можете да проектирате и да създадете, да изградите, най-прекрасното място на света, но са необходими хора, които да направят мечтата реалност.
Уолт Дисни
Вярвам, че реализмът не е нищо друго освен анализ на реалността. Филмовите сценарии имат синтетична конституция.
Мануел Пуиг
Противно на това, което Кафка прави, аз винаги обичам да отнасям всичките си измислици към нивото на реалността, той, от друга страна, ги оставя на въображаемо ниво.
Мануел Пуиг
Вашата реалност не е ограничена от тази клетка, в която живеем. Ако четете нещо, ако изучавате нещо, вие надхвърляте всяка клетка, в която се намирате.
Мануел Пуиг
Мисля, че киното е по-близо до алегориите, отколкото до реалността. По-близо е до мечтите ни.
Мануел Пуиг
То [число] предсъзнателно подрежда както психичните мисловни процеси, така и проявите на материалната реалност.
Мари-Луиз фон Франц
Чудото е екстаз на реалността.
Паул Тилих
Исках също да изразя силата на киното да скрие реалността, като същевременно забавлява. Киното може да запълни празните пространства на вашия живот и вашата самота.
Педро Алмодовар
Нашата интуиция за бъдещето е линейна. Но реалността на информационните технологии е експоненциална и това прави голяма разлика. Ако направя 30 стъпки линейно, стигам до 30. Ако направя 30 стъпки експоненциално, стигам до милиард.
Рей Кързуайл
Моето мнение е, че ако в социалистическото общество основните културни умения станат широко достъпни, а каналите за комуникация се разширят и изчистят, възможно най-много е направено в начина на подготовка и това, което ще се появи, ще бъде реален отговор на цялата реалност, толкова ценен.
Реймънд Уилямс
Едно от най-добрите теоретизирания идват след събиране на данни, защото тогава вие осъзнавате друга реалност.
Робърт Шилър
По някакъв начин разговорите с млади студенти ви връщат в реалността - така или иначе би трябвало.
Робърт Шилър
Вашите мисли стават реалност.
Ронда Бърн
Когато се занимавате с математика, вие сте били толкова високо в скалата на сложността на разсъждението, че живеете в някакъв вид променена реалност. Мислите, че всеки на улицата може да разбере сложни разсъждения [...]. И се разочароваш много, когато откриеш, че не е така.
Седрик Вилани
Желанието, осъзна тя, беше гъста мъгла, която можеше напълно да затъмни реалността.
Стив Пери
Реалността на жените в исляма е предварително изработена съдба.
Тарик Али
В съзнанието човек е не само спокоен и щастлив, но и буден и буден. Медитацията не е избягване; това е спокойна среща с реалността.
Тик Нят Хан
Когато нашите вярвания се основават на нашия собствен пряк опит с реалността, а не на идеи, предложени от други, никой не може да премахне тези вярвания от нас.
Тик Нят Хан
Раждането е наред и смъртта е наред, ако знаем, че те са само концепции в нашия ум. Реалността надхвърля както раждането, така и смъртта.
Тик Нят Хан
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
32
Следваща