Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реалност" - страница 4
Когато реалността е затвор, умът ви може да ви освободи.
Зак Снайдър
В крайна сметка със съжаление напуснах религиозния живот и след като се освободих от бремето на неуспехите и недостатъците, усетих как вярата ми в Бог тихо се изплъзва. Той никога не беше засягал живота ми, макар че бях направил всичко възможно, за да му позволя. Сега, когато вече не се чувствах толкова виновен и притеснен от него, той стана твърде отдалечен, за да стане реалност.
Карън Армстронг
Реалността преди моя език съществува като немислима мисъл... животът предхожда любовта, телесната материя предшества тялото и един ден от своя страна езикът ще предшества притежаването на мълчание.
Кларис Лиспектор
Спомените са направени от особени неща, неуловими и същевременно завладяващи, мощни и подвижни. Не можете да се доверите на спомените си и въпреки това няма реалност, освен тази, която помним...
Клаус Ман
Болката или любовта, или опасността те връщат отново в реалността...
Джак Керуак
Умът е реалността. Ти си това, което мислиш.
Алфред Бестър
Реалността често е неточна.
Дъглас Адамс
Красотата е реалност, погледната през очите на любовта.
Рабиндранат Тагор
Реалността няма алтернатива.
Маргарет Тачър
Ако искате да промените своята реалност, то Вие трябва да промените своето мислене.
Робърт Кийосаки
Подсъзнанието ни няма чувство за хумор, не се шегува и не може да направи разликата между реалността и въображаемата мисъл или образ. Това, за което непрекъснато мислим, в крайна сметка ще се прояви в живота ни.
Робърт Колиър
Понякога легендите творят реалността и стават по-полезни от фактите.
Салман Рушди
Ценностите, които не са свързани със съвременната реалност, не са просто електорално безнадеждни, а самите ценности се обезценяват. Те нямат покупка в реалния свят.
Тони Блеър
Не съм луд по реалността, но все пак това е единственото място, където можете да хапнете прилично.
Граучо Маркс
Теорията е длъжна да бъде закалена с реалността.
Джавахарлал Неру
Болест на културата на двадесети век е неспособноста да чувстваш своята реалност.
Джим Морисън
Винаги помнете, фокусът ви определя вашата реалност.
Джордж Лукас
Може би жените винаги са били в по-близък контакт с реалността, отколкото мъжете: изглежда, че това е справедливото възнаграждение за това, че са лишени от идеализъм.
Джърмейн Гриър
Думите нямат сила да впечатлят ума без изисканият ужас на тяхната реалност.
Едгар Алън По
Сънищата са отражение на реалноста. Реалността отражение на сънищата.
Зигмунд Фройд
Само промяната на международната сцена, кризата в залива и силната, твърда позиция на САЩ срещу агресията между две арабски държави създадоха реалности, довели до Мадридската мирна конференция.
Ицхак Рабин
Малко хора имат въображението за реалността.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
32
Следваща