Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реалност" - страница 24
Далеч по-лесно е да ни забавлявате от риалити телевизия, отколкото да участвате в нашата собствена реалност.
Брус Липтън
Всеки човек възприема света по различен начин. Така че по същество има шест милиарда човешки версии на реалността на тази планета, всяка възприемаща своята собствена истина.
Брус Липтън
Болката изтрива всяка представа за времето и тя спира околната реалност изчезва, целият свят се свива до границите на страдащото ви тяло.
Бурхан Сьонмез
Въпросът без отговор е дали евроислямът, който съчетава исляма с демокрацията, ще бъде възможен в бъдеще. Не трябва да бъркаме желанието с реалността.
Валтер Каспер
Най-трудното е събуждането. Онези няколко секунди, повече или по-малко многобройни, повече или по-малко разтегнати, през които мозъкът ми все още не е фокусиран върху живота ми. И тогава се забивам в реалността.
Виржини Грималди
Нищо не е абсолютна реалност, всичко е позволено.
Владимир Бартол
Считам, че щастието е хармония между това, което искаме от живота, и реалността, в която съществуваме. Когато нашите очаквания и реалността съвпадат, ние сме щастливи. Само че те съвпадат, леко казано, далеч не винаги.
Владимир Яковлев
Концентрирайте се върху чудесата и радостите от този живот и приемете най-доброто, което е вашето истинско наследство. Това не е да си щраус, да се страхуваш от живота и да не се сблъскваш с него. Той вижда реалността на този славен живот, който е ваш, и по този начин помага да го осъществите. Колкото по-ясно можете да го видите, толкова по-бързо ще се появи.
Айлийн Кади
Тревожността е знак, че сте измислили история, противоречаща на реалността. Любовта не се страхува.
Алън Коен
Светът на реалността ме изкова, в света на мечтите аз бях ковач.
Алан Маршал
Единственият свят, в който "поражението" съществува като реалност, е този, затъмнен от фалшивата идея, че това, което може да ни се е случило преди малко, е същото като това, което е възможно да постигнем сега.
Гай Финли
Научете се да бъдете едно цяло с това, което сте в реалността, и вълните на хиляда преминаващи светове не могат да ви отмият.
Гай Финли
Реалността съм себе си, реалността е само възприемането на този миг и не може да бъде свързана с друг човек.
Гао Синдзиен
Психоделичните наркотици несъмнено отварят вратите към паноптикума на ума, но това, което виждаме в умствените огледала, са просто изкривяване на реалността, а не самата реалност.
Георг Фойерщайн
Разумът адаптира импулсите и вярванията в реалния свят; рационализацията, от друга страна, адаптира концепцията за реалност към импулсите и убежденията на индивида. Разумът открива истинската причина за нашите действия, рационализацията намира основателни причини за оправдаване на нашите действия.
Гордън Олпорт
Когато всички надежди са изгубени, едва тогава реалността придобива остър фокус, който определя кои сме и какви сме станали.
Грег Беър
Всичко, което става на Земята е само бледо отражение на великата първоначална реалност...
Грег Брейдън
Реалността винаги избягва от мен, оставяйки облаци прах.
Гас Ван Сант
Разбира се, Минеаполис, ние си мислим, "О, добре, там е студено, смъртоносно студено". Но реалността е, че се адаптирате към времето... Хората са напълно адаптивни същества.
Дан Бютнер
Реалността, каквато в момента я изпитвате, е нещо като буден сън. Това е прикриване на по-дълбоки и засилени нива на битие и познание. За тези, които са готови и желаят, вратите към тези други нива вече са отворени.
Даниел Пинчбек
Имайте предвид, че фокусът ви определя вашата реалност.
Даниъл Голман
Отвъд морето на космоса се крие безкрайна пустота. Усещам го, задушавайки ме. Това е без смисъл. Но всеки живот създава своя собствена реалност.
Даниел Х. Уилсън
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
32
Следваща