Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реалност" - страница 13
Има една философия, която казва, че ако нещо е ненаблюдаемо – ненаблюдаемо по принцип – то не е част от науката. Ако няма начин да се фалшифицира или потвърди хипотеза, тя принадлежи към сферата на метафизичните спекулации, заедно с астрологията и спиритизма. По този стандарт по-голямата част от Вселената няма научна реалност - това е просто плод на нашето въображение.
Ленард Съскинд
Айнщайн в специалната теория на относителността доказва, че различните наблюдатели в различни състояния на движение виждат различни реалности.
Ленард Съскинд
Политическата и съществената реалност е, че дневният ред трябва да се промени. Не мисля, че имат избор.
Леон Панета
Има източни религии, които отричат реалността на болката и страданието. Те просто се опитват да го изтрият, като казват, че всичко е илюзия.
Лий Стробъл
Чета книги и се пренасям в друг свят в главата ми. Обичам актьорството за визуализацията на персонажите и способността да намеря връзка между въображението и реалността.
Лили Колинс
Няма нищо толкова привлекателно като празен лист. Вземете един привлекателен мъж, нахлупете дебела козина на мечтите и voil, перфектният мъж. Без абсолютно никаква прилика с реалността.
Лорън Уилиг
Числото сякаш стои зад психическата сфера като динамичен принцип на подреждане, чийто първичен елемент Юнг нарича дух. Като архетип числото се превръща не само в психичен фактор, но в по-общ план, в светоструктуриращ фактор. С други думи, числата сочат към фонова реалност, в която психиката и материята вече не са различими.
Мари-Луиз фон Франц
Фашизмът се основава на реалността, а болшевизмът – на теорията.
Бенито Мусолини
Наркотиците са подходящи, за да избягате от реалността, но реалността е толкова богата, защо трябва да се бяга от нея?
Джералдин Чаплин
Комунизмът е като сън. Рано или късно се събуждаш и се връщаш към реалността.
Уинстън Чърчил
Хуморът е процес, който позволява на човек да избяга от реалността, когато тя стане прекалено стресираща.
Андре Бретон
Историята е онази форма, която въображението му търси разбиране на живото съществуване на света във връзка със собствения му живот, което той по този начин инвестира в по-дълбока реалност.
Освалд Шпенглер
Нашите мисли създават нашата реалност - не мигновено, задължително, както в "Пуф! Ето го", но в крайна сметка. Където поставяме фокуса си - нашето вътрешно и външно зрение - е посоката, в която сме склонни да вървим. Това е нашето желание, нашето намерение.
Питър МакУилямс
СПИН ни е връхлетял с жестоко изоставяне. Принуди ни да се изправим и да се справим с немощта на нашето същество и реалността на смъртта. Принуди ни да осъзнаем, че трябва да ценим всеки момент от славното преживяване на това нещо, което наричаме живот. Учим се да оценяваме собствения си живот на близките си така, сякаш всеки момент може да е последен.
Питър МакУилямс
Реалността е илюзия за вашето възприятие... Променете възприятието и ще промените реалността.
Рани Маника
Страданието отвари прозорец към реалността.
Самюъл Бекет
Мен ме интересува не само тази реалност, която ни обкръжава, но и тази, която е вътре в нас. На мен ми е интересно не само събитието, но и събитието на чувствата. Да го кажем така - душат на събитията. За мен чувствата са реалност.
Светлана Алексиевич
Фантазията не се предхожда от реалността, а от дупка в действителноста, нейната точка е недостижима, изпълнена с фантазия.
Славой Жижек
Ако подхранваш мислите си и подхождаш към тях правилно, те ще се превърнат в реалност. Мислите са невероятно могъщ феномен.
Уейн Дайър
Невидимото е единствена реалност.
Уилям Годуин
И романите са отражение на реалността, на всяко отчаяние и щастие, които съществуват само в света, и на двете, едновременно..
Уилям Тревър
Функцията на новините е да сигнализират за събитие, функцията на истината е да извади наяве скритите факти, да ги постави във връзка помежду си и да направи картина на реалността, върху която хората могат да действат.
Уолтър Липман
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
32
Следваща