Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реалност" - страница 10
Съгласието ви с реалността определя живота ви.
Стив Мараболи
Семантиката е за отношението на думите към мислите, но също така и за отношението на думите към другите човешки проблеми. Семантиката е за отношението на думите към реалността - начинът, по който говорителите се ангажират със споделено разбиране на истината и начина, по който техните мисли са закотвени към нещата и ситуациите в света.
Стивън Пинкър
... реалността не гарантира любов...
Стиг Ларшон
Наистина не разбирам каква е представата на обществото за мен. Мисля, че общественото възприятие и реалността са две напълно различни неща.
Тамара Мелън
Това, че природните бедствия са необходими, за да осигурят на американците поглед върху реалността в собствената им страна, е индикация за дълбокото гниене, заразяващо официалната политическа култура.
Тарик Али
Езикът за мен разказва картините в съзнанието ми. Когато работя върху проектирането на оборудване за добитък, мога да тествам това оборудване в главата си като 3-D виртуална реалност. Всъщност, когато бях в колеж, мислех, че всички са в състояние да го направят.
Темпъл Грандин
Тези хора, които признават, че въображението е господар на реалността, ние наричаме мъдреци, тези, които действат според въображението - художници.
Том Робинс
Ако решите да живеете в решения, светът с нетърпение очаква вашите мечти и предоставя всеки инструмент и възможност, от които се нуждаете, за да ги превърнете в реалност.
Тони Джери
Светът, в който сте родени, е само един модел на реалност. Други култури не са неуспешни опити да бъдете вие; те са уникални прояви на човешкия дух.
Уейд Дейвис
Всички най-добри истории в света са само една история в реалността - историята за бягството. Единственото нещо, което ни интересува всички и по всяко време е как да избягаме.
Уолтър Бейджхот
Реалността има дълга история на това да не се променя, за да ни направи щастливи или удобни.
Филип Шелби
Склонни сме да мислим: "Животът трябва да е справедлив, защото Бог е справедлив." Но Бог не е живот. И ако объркам Бог с физическата реалност на живота - като очаквам постоянно добро здраве например - тогава се подготвям за катастрофално разочарование.
Филип Янси
Реалността е това, което ви вълнува, когато се разхождате със затворени очи.
Ф. Пол Уилсън
...ако мечтите се казват на глас, те със сигурност ще бъдат чути и ще станат реалност.
Антъни Хопкинс
Продължаващият конфликт между нас причини тежки страдания и на двата народа. Бъдещето може и трябва да бъде различно. И двата ни народа са предопределени да живеят заедно рамо до рамо, на това малко парче земя. Не можем да променим тази реалност .
Ариел Шарон
Кичът генерира псевдоновости без нов поглед върху реалността или изобщо не се занимава с новото и произвежда своите ефекти с повече или по-малко академичен еклектизъм.
Херман Брох
Игрите са начин да избягате от реалността - за това се нуждаете от геройски фактор.
Хидео Коджима
Реалността се крие в най-голямото очарование, което някога сте изпитвали.
Хуго фон Хофманстал
В интерес на истината има само две реалности: тази за хората, които са влюбени или се обичат, и тази за хората, които стоят извън всичко това.
Чарлз Бакстър
Общото е наистина незаменима съставка на реалността; за просто индивидуално съществуване или действителност, без каквато и да е закономерност, което е нищожност. Хаосът не е чисто нищо.
Чарлс Пърс
Луксът е преживяване на реалността.
Чогям Трунгпа
Както го виждам, ние всички сме свързани и споделяме залог в нашето колективно бъдеще. Всички сме част от една по-голяма картина. Силно насърчавам бизнесмените навсякъде по света да поемат лична отговорност, да останат свързани със собствената си интуиция и уникален потенциал, да работят упорито, да се справят с реалността, но не се отказват.
Шари Арисон
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
32
Следваща