Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 6
Ревността е усещане за самото в среда на смеещи се врагове.
Елизабет Боуен
Войната не се печели, ако победеният враг не бъде превърнат в приятел.
Ерик Хофер
Диктатурата и автентичната литература са несъвместими... Писателят е естественият враг на диктатурата.
Исмаил Кадаре
Ние сме обречени да изгубим Ирландия в резултат на години жестокост, глупост и лошо управление; но аз ще я изгубя по-скоро като приятел, отколкото като враг.
Уилям Гладстон
Най-големият приятел и най-големият враг на човека е неговото въображение.
Артуро Граф
Винаги бъдете потайни, заблуждавайте и изненадвайте врага, ако е възможно; а когато нападате и го побеждавате, никога не спирайте да го гоните – докато хората ви имат сила да преследват; една разгромена армия, ако бива преследвана ожесточено, се паникьосва и може да бъде унищожена от хора на половината на нейната численост. Друго правило е: никога не се воювайте при голяма разлика в силите – ако при всяка възможна маневра можете да хвърляте силите си само срещу една част, нека това бъде най-слабата част от вашите врагове, която да разгромите. Същата тактика е в състояние да побеждава по всяко време, и малката армия може по този начин да унищожи голямата войска на части, като повтарящите се победи ще я направят да изглежда несъкрушима.
Стоунуол Джаксън
Единственото правилно нещо за кавалерията е да преследва врага толкова дълго, колкото той се оттегля.
Стоунуол Джаксън
Благородното "Не искам" няма по-лош враг, от страхливото и лъжливо: "Само да бях поискал!..."
Мария фон Ебнер-Ешенбах
По-добре силен враг отколкото слаб приятел.
Едуард Далбърг
Ако нямах врагове, животът ми бил същински ад.
Ричард Никсън
Има само един тактически принцип, който не подлежи на изменение – да използваш всички налични средства, за да нанесеш максимално количество наранявания, вреди и разрушения на враговете си за минимално количество време.
Джордж Патън
Всеки прахосник е враг на обществото, всеки пестелив човек - негов благодетел.
Адам Смит
Когато всичко се обърка, имаш щастието да провериш душата си и да видиш дали има издръжливост и кураж! Тогава един невидим и всемогъщ враг – някои му казват Бог, други го наричат дявол, ще се втурне към нас, за да ни погуби; но ние не сме унищожени.
Никос Казандзакис
Човек без врагове е човек без характер.
Пол Нюман
Знам, че заслужавам враговете си, но не мога да повярвам, че съм заслужил и приятелите си.
Уолт Уитман
Нямам врагове, но приятелите ми не ме харесват.
Филип Ларкин
Често не знаеш дали една жена е приятелка, враг или любима, докато не стане прекалено късно. Често тя е и трите.
Робърт Джордан
Не прави приятелите врагове, а враговете се постарай да направиш приятели.
Питагор
Нужно е добре да изучите своят враг, тогава някой ден може да го превърнете в свой приятел.
Маргарет Тачър
За да намерите врагове, не бързайте да обявявате война. Просто започнете да казвате какво мислите.
Мартин Лутър Кинг
Когато врагът прави грешки, не трябва да го прекъсвате. Невежливо е.
Наполеон Бонапарт
Не споря с враговете си; Обяснявам на децата им.
Андре Малро
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
32
Следваща