Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 4
Нескромният човек често пъти е по-опасен, от злия, защото последния напада само враговете си, докато първия причинява вреди на своите врагове и на своите приятели.
Джоузеф Адисън
И Бог каза "Обичай врагът си", а аз му се подчиних и обичах себе си.
Джубран Халил Джубран
Прощаването на враговете - прекрасен подвиг; но има подвиг още по прекрасен, още по-човешки - това е разбиране на враговете, защото тяхното разбиране - заедно прошка, оправдаване, примирение.
Александър Херцен
Ние не празнуваме смъртта на нашите врагове.
Ицхак Рабин
Най-големият враг на един добър план е мечтата за най-добрия план.
Карл фон Клаузевиц
Страх - твоя най-добър приятел и твоя най-зъл враг, като огън. Ако ти контролираш огъня ти можеш да готвиш на него. Ако загубиш контрол над него - той ще запали всичко около теб и ще те убие.
Майк Тайсън
Враговете ни виждат най-добре, защото ни държат през цялото време на мушка.
Аркадий Давидович
Врагове на бъдещето са винаги най-приятните хора.
Кристофър Морли
Най-лошият враг на правата са привилегиите.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Истинският враг няма никога да те изостави.
Станислав Йежи Лец
Небрежността е по-лош враг, дори от вражеската войска.
Пиер Корней
Който показва съжаление към врага, е безмилостен към себе си.
Френсис Бейкън
Бракът е единствената война, по време на която спите с врага.
Франсоа дьо Ларошфуко
Най-лошите врагове са от бивши приятели; те удрят вашите слабости, те сами знаят кое е на най-уязвимото ви място.
Балтазар Грасиан
Никой човек в историята никога не е оцелял, който е смятал, че може да защити свободата си, като направи себе си обиден за враговете си.
Дийн Ачесън
Има хора, разчитащи на недостатъците на своите врагове - от това обаче нищо не произлиза. Аз винаги съм имал предвид заслугите на моите противници и съм извличал от това полза.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Главният враг на любовта е равнодушието, а не омразата.
Клайв Стейпълс Луис
Руският човек има един непримирим, опасен враг, без който щеше да бъде исполин. Този враг е мързелът.
Николай Гогол
Уморих се да стоя на несигурната и самотна фронтова линия, насочена срещу най-големия враг, с който някога се е сблъсквал човек - общественото мнение.
Кларънс Дароу
Не мрази враговете си. Влияе на преценката ти.
Марио Пузо
Във врагът и вероятното не вярвай. В приятели и невероятното вярвай.
Талес
Само любовта ще спаси нашия свят и нашата цивилизация, любов дори към враговете.
Мартин Лутър Кинг
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
32
Следваща