Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 28
Наличието на общ враг не означава непременно автоматично сътрудничество.
Леонид Кудрявцев
Простете на враговете си - те не знаят какво правят.
Линда Хауърд
Някои врагове не могат да бъдат победени отвън.
Лене Кобербьол
-Искаш да кажеш, че колективната безопасност е по-важна от колективния морал? - Слизай долу. - Което всъщност ни прави не по-добри от врага, когото твърдим, че презираме.
Лиса Еванс
Нямам врагове и няма омраза. Никой от полицията, която ме наблюдава, арестува и разпитва, нито един от прокурорите, които ме повдигнаха обвинения, и никой от съдиите, които ме съдиха, не са ми врагове.
Лиу Сяобо
Враг, хванат жив, е обещанието за десет нови ареста - мъртвите все пак мълчат.
Лоран Бине
Ако искате да доведете врага до прага си, винаги използвайте една и съща врата.
Лорън Чайлд
Когато не знаеш кои са твоите врагове, трябва да мразиш приятелите си.
Лорънс Блок
Няма свобода за враговете на свободата.
Луи Антоан Леон дьо Сен Жюст
Кълна се да не се щадя в борбата с врага. И да убия сто нацисти с тази пушка.
Людмила Павличенко
Приятелството е велика сила! С него не е страшно никъде, с него можеш да победиш всеки враг.
М. И. Демиденко
Страхувам се от своите врагове и затова ги убивам всичките.
Джордж Р. Р. Мартин
Убий враговете с успех, след това ги закопай с усмивка...
Зиад Абделнур
Той (Патън) е бил суров. Войната е сурова. Лидерите трябва да са сурови. Отнасял се е с хората си сурово и е имал много врагове сред колегите и подчинените си, но е постигнал и големи резултати. Наистина е бил арогантен. Но понякога добрият лидер трябва да вземе всичко в свои ръце. ... Факт е обаче – и това също е типично, – че нито почитателите на Патън се ограничават в похвалите си, нито критиците му – в критиките си.
Алън Акселрод
Умният враг не е толкова опасен, колкото глупавият приятел.
Пиетро Аретино
Трябва да се страхуваш от враговете, когато са далече, за да не се страхуваш, от тях, когато дойдат наблизо.
Жак-Бенин Босюе
Сърцето на нашите приятели е често пъти по-непроницаемо от сърцето на нашите врагове.
Пол Валери
Народът трябва да се посвещава; един непросветен народ е враг на себе си: непросветеният народ, колкото и каквито права да има, се самолишава от тях.
Тодор Влайков
- Какви контраудари, що за глупости са това?! - избухна И. В. Сталин. - Опитът е показал, че войските ни не знаят да настъпват... - И неочаквано на висок тон подхвърли: - Как можахте да си помислите да дадете Киев на врага? Аз не можах да се сдържа и отвърнах: - Ако мислите, че аз като началник на Генералния щаб меля само глупости, няма какво да правя тук. Моля да ме освободите от задълженията на началник на Генералния щаб и да ме пратите на фронта. Там определено ще допринеса по-голяма полза за Родината. Отново настъпи тягостна пауза: - Не се палете чак толкова - отвърна Сталин. - А между другото... то ние и без Ленин минахме, че и без вас ли няма...
Георгий Жуков
Можеш да преминеш на позициите на врага, оставайки на своите. (236)
Станислав Йежи Лец
Докато нанася удри, човек трябва да се пази ... Но за да удари резултатно, трябва да се смъкне защитните средства на врага.
Базил Лидъл Харт
Нанасянето на възможно най-малко трайни увреждания на днешния враг го прави утрешен клиент и бъдещ съюзник.
Базил Лидъл Харт
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
32
Следваща