Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 17
И как да не съм оптимист! Враговете ми се оказаха тъкмо такива свине, каквито предполагах, че са.
Станислав Йежи Лец
Внимавай - когато славата ти хвърля блясък, твоите врагове имат предимство - дебнат в сянка.
Станислав Йежи Лец
Лицето на врага ме поразява тогава, когато видя колко много прилича на моето.
Станислав Йежи Лец
Ако двама врагове си имат общ противник, това разпалва още повече взаимната им ненавист, защото не искат да си поделят победата над своя неприятел.
Станислав Йежи Лец
Винаги си избирай по-голям враг. По лесно се улучва.
Тери Пратчет
Хората са същества, които винаги се разкриват. Ние привикваме към враговете си така, както и към приятелите си. И от едните, и от другите изискваме предсказуемост.
Честър Карас
Не всяко злато сияе, не всеки скиталец е враг, здрав старец не вехне до края, не жари слана корен як.
Джон Роналд Руел Толкин
Гневът е враг на съвета.
Цицерон
Мисля за арабите не като врагове, а като братовчеди. Дори когато сме в жесток конфликт с тях, те са по-скоро вид семейство - с всички проблеми на едно семейство. Трябва да живеем с тях.
А. Б. Йехошуа
Нямате врагове. Въображаемият враг е ангел, изпратен да разкрие "врага" в себе си.
Аму Мом
Преди да унищожите врагът е необходимо да го изучите - като цяло, така и в отделните проявления.
Ан Маккафри
Всеки враг може да бъде съкрушен - само в своето време.
Майкъл Рийвс
Човекът, когото знаете, че е враг, никога не може да бъде особено опасен!
Макс Пембертън
Така че, очевидно, е прието от незапомнени времена: ако врагът не върши сам жестокости, трябва да му се измислят зверства, иначе защо да го мразим?
Макс Хейстингс
По-добре да имаш враг, който се сражава с теб на чисто поле, отколкото любовник, който те убива в съня.
Мари Лу
Скуката и рутината навярно, са най-силните врагове в живота ти.
Мария Шарапова
Това е Божията любов, алхимия, която може да превърне враговете в деца.
Марк Бюканан
Хазартът в средновековна Франция е бил прост бизнес. Всичко, от което се нуждаехте, бяха приятели, гърне и пиле. Всъщност нямахте нужда от приятели – можеше да правиш това с враговете си – но тенджерата и пилето бяха от съществено значение.
Марк Форсайт
Да видиш своя враг и да го познаеш е част от цялостното образование на човека.
Маркъс Гарви
Хората често правят тази грешка от съжаление, оставят живота на врага, който трябва да бъде убит... Позволяват му да живее.
Масаши Кишимото
Вашингтонските политици основно гледат на народа като на капризен и опасен враг, тъпа тълпа, чието единствено интересно качество се оказва силата им да отнемат работните места на политиците... Когато правителството вижда народа си като враг, рано или късно това усещане става взаимно. И тогава започва истинската странност.
Мат Таиби
Ние се справяме с ума си от сутрин до вечер и той може да бъде най-добрият ни приятел или най-лошият враг.
Матийо Рикар
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
32
Следваща