Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 12
Една вяра, един закон и един стандарт на справедливост не означават демокрация. Оттогава ереста на демокрацията причинява хаос в църквата и държавата... Християнството и демокрацията са неизбежни врагове.
Раусас Дж. Ръшдуни
Тъй като в момента огънят ни беше изчерпан, а врагът настъпваше с копия и копия, позицията стана неустойчива; палатката беше почти разбита от бухалки и ако бяхме оплетени в нейните гънки, трябваше да бъдем убити без силата на съпротива.
Ричард Франсис Бъртън
Бедният човек гледа на закона като на враг, а не като на приятел. За него законът винаги отнема нещо.
Робърт Кенеди
Ако вашият враг е щастлив, тогава защо би се притеснявал да бъдат ваш враг? Да бъдеш нечий враг не е забавно. Не добавя щастие.
Робърт Търман
Правителството е враг на консерватизма и свободата.
Рон Пол
Ако пътувате твърде често, всъщност се сблъсквате лице в лице с това, от което се опитвате да избягате. Имам чувството, че когато пътувам сам, понякога е като да съм затворен в хотелска стая със собствения си най-лош враг.
Саймън ван Буй
Внимателни избирайте враговете. Но и приятелите - също, защото те ще станат врагове.
Анри дьо Монтерлан
"Това, че си враг на моя враг, не означава, че си ми приятел", помисли си Хан.
Синда Уилямс Чайма
Поезията е враг на поемата.
Стенли Кюниц
Всяка война е кръвопролитна битката на двама врагове. И досега нито една армия не е навлязла на бойното поле, вярвайки, че Създателят е на страната на врага.
Тери Гудкайнд
Тъй като развълнуваните страсти на враждебните хора сами по себе си са мощен враг, и генералът, и неговото правителство трябва да положат най-добрите си усилия, за да ги унищожат.
Антоан-Анри Жомини
Да обичаш враговете си и да правиш добро на онези, които те мразят и използват - не е ли това презрителната философия на шпаньол, който се търкаля по гръб при ритане?
Антон Шандор Ла Вей
Единственото по-лошо от врага е приятелят който се е оказал фалшив.
Филип Рийв
Точните знания са враг на витализма.
Франсис Крик
Народът винаги ще бъде враг на истинското си благо.
Франсоа Фенелон
Нищо не обвързва хората с техния лидер така както общият враг. Гласоподавателите не променят правителствата си по време на война.
Харви Фиърстайн
Най-големият враг на знанието не е заблуждението, а застой.
Хенри Томас Бъкл
Не трябва да правите прибързани преценки за хората, дори и да са врагове. Никога не знаеш какви глупости може да са се случили в живота им.
Ървин Уелш
Всеки може да стане враг, а далеч не всеки приятел.
Балтазар Грасиан
Храната не е вашият най-добър приятел или враг.
Бетани Франкел
За съжаление мнозина считат критиката за враг, вместо да го виждат като ръководство за истината.
Вилхелм Щайниц
Аз съм враг на всякакви чудеса и не вярвам, че хората могат да бъдат възкресени. Но завиждам на вярващите - за тях има утешение.
Виталий Гинзбург
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
32
Следваща