Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Враг" - страница 10
Никой боен план не издържа на съприкосновение с врага.
Колин Пауъл
Ако познаваш и врага, и себе си, победата ти ще е безсъмнена. Ако познаваш Небето и Земята, победата ти ще е пълна.
Сун Дзъ
Истинският враг на човечеството е генерализацията.
Чеслав Милош
Ние, англичаните, сме добри в прощаването на нашите врагове. Това ни освобождава от задължението да харесваме приятелите си.
П. Д. Джеймс
Писателите и политиците са естествени врагове. И двете групи опитват да оформят света според техните представи. Бият се за една територия.
Салман Рушди
И от врага на много нещо може да се научи мъдрият.
Аристотел
Често човек няма друг враг, освен самия себе си.
Цицерон
Ако те хвали врагът, то значи си направил глупост.
Август Бебел
На врагът си пожелавам не смърт, а принудително безделие.
Микеланджело Антониони
Адвокат от тези, които желаеш за свой враг.
Реймънд Чандлър
Забелязал съм, че колкото по-стар ставаш, толкова по-сложно различаваш приятелите от враговете.
Ричард Гиър
Ако по този начин се отнасяте към приятелите си, нищо чудно че имате толкова много врагове.
Тереза Авилска
Нищо не носи такава популярност, както прощаването на своите врагове.
Френсис Бейкън
Великото утешение във всички мои мъки се състои в това, че никакви врагове нямат власт да ми отнемат съвестта, а аз никога не бих станал такъв враг на себе си, че да и нанеса ущърб.
Хенри Филдинг
Най-опасните врагове - тези, от които човек няма надежда, че ще се защити.
Артуро Граф
Всички обаче сме врагове един на друг и ставаме приятели само когато трябва да се бием заедно.
Аугуст Стриндберг
Мирът не е мъгляв. Става въпрос за сядане и преговори с хора, които мразите. В крайна сметка всяка окупация приключва и трябва да се справите с врага.
Бети Уилямс
Най-големият ми враг съм аз самият.
Брус Лий
Ако искате мир, не говорите с приятелите си. Разговаряш с враговете си.
Дезмънд Туту
В Божието семейство няма външни хора, няма врагове.
Дезмънд Туту
Враговете около вас са подхранвани от вашето желание да излезете от собственото си его. Аз не съм особен, а просто съм вложил много време в бойните изкуства. Сега аз ви показвам, какво умея. На света има много хора, които могат да направят същото.
Джет Ли
Обичайте враговете си, защото те са инструментите на вашата съдба.
Джоузеф Камбъл
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
32
Следваща