Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 9
Няма език, който да не лъже.
Итало Калвино
Първото нещо, което човек ще направи за своите идеали, е лъжа.
Йозеф Алоиз Шумпетер
В живота доброто е това, че ти никога не знаеш, какво ще стане. Някой може да ти каже, че ти не можеш да станеш един или друг, а това е лъжа. Всеки може да бъде, това което иска да бъде, и съдбата играе голяма роля в това. Аз вярвам, че всеки е длъжен да подхранва живота на мечтите си и да ги следва. В края на краищата те могат да се сбъднат веднъж.
Катрина Каиф
Ненавиждам когато хората ме лъжат. Не мога да търпя и насилие, особено без причина.
Киану Рийвс
Всеки ден е лъжа. Но ти умират и това е истина.
Кормак Маккарти
Аз толкова пъти съм се лъгала в живота, толкова пъти съм възприемала нещата в лоша светлина, аз толкова пъти съм била убедена, че ето този човек ми желае добро... Колкото повече ти причиняват болка, толкова повече порастваш, и има моменти, когато ти мислиш за себе си, че повече болка не можеш да понесеш, че е непоносимо, че е твърде болезнено! Но в същото време ти преминаваш през това.
Лара Фабиан
Лъжата пред самия себе си - ето това е най-разпространената и най-низшата форма на поробване на човешкия живот.
Леонид Андреев
По-лесно е да не казваш нищо. Затвори си капана, закопчай устните си, може ли. Всички глупости, които чувате по телевизията за комуникация и изразяване на чувства са лъжа. Никой наистина не иска да чуе какво имаш да кажеш.
Лори Халсе Андерсен
Не бива и на шега да лъжеш или ласкаеш. Нека всеки си мисли за тебе каквото му е угодно, а ти бъди какъвто си.
Висарион Белински
Все повече истини се преструват на лъжи, за да привлекат слушатели.
Веслав Брудзински
Всяко редактиране е лъжа.
Жан-Люк Годар
Хората са уморени от лъжи, и от хора, които се преструват на това, което не са.
Хилари Клинтън
Този, който знае една-единствена истина, е принуден често да лъже.
Габриел Лауб
След изчистване на Историята от лъжите не е задължително да остане истината. Може и нищо да не остане.
Станислав Йежи Лец
Добрите лъжи трябва да бъдат замесени с истина, за да станат по-апетитни.
Уилям Макилвани
Да лъжеш, разбира се, значи да докарваш до умопомрачение.
Анаис Нин
Истината за всички е една, но всеки народ си има своя лъжа, която нарича свои идеали.
Ромен Ролан
Не лъжи, ако не се налага.
Лео Силард
Къде започва лъжата? Там, където започваме да си даваме вид, че нямаме тайни. Да бъдеш честен означава да бъдеш самотен.
Макс Фриш
Един от филмите ми се казва "Истински лъжи". Тъкмо така демократите би трябвало да нарекат своето събрание.
Арнолд Шварценегер
С приятеля ми Джеймс Камерън направихме заедно три филма: "Истински лъжи", "Терминатор" и "Терминатор 2". Разбира се това беше в неговия ранен, нискобюджетен, арт-хаус период.
Арнолд Шварценегер
Този, които лъже с езика на думите, се издава с езика на жестовете, на които той не обръща внимание.
Освалд Шпенглер
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
32
Следваща