Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 8
Властта е господство, контрол и следователно много избирателна форма на истината, която е лъжа.
Уоле Шоинка
Не знам как да лъжа. Но и аз не знам каква е истината. Винаги се опитвам да говоря по начина, по който смятам, че ще създаде най-малко проблеми на Бога и хората.
Халдоур Лакснес
Писането на белетристика е актът на изтъкаването на поредица лъжи, за да се стигне до по-голяма истина.
Халед Хосейни
Най-грозната истина в крайна сметка е все пак по-добра от най-хубавата от лъжите.
Харлан Коубън
Човекът с детство е длъжен да се замисли за всичко, което вижда, да страда за нечестността, да се бори с лъжата и трябва да бъде честен преди всичко пред самият себе си.
Хосе Марти
Аз почти никога не лъжа другите, а само себе си.
Хю Лори
Всеки гражданин трябва да може да умре за отечеството, но никой не е длъжен да лъже заради него.
Шарл Монтескьо
Ние, индианците, наистина трябва да бъдем по-добри лъжци, като се има предвид колко често са ни лъгали.
Шърман Алекси
Аз предложих на моите приятели-републиканците следното: ако те не престанат да разказват лъжи за нас, ние, демократите, ще спрем да разказваме истини за тях.
Адлай Стивънсън II
Няма нищо по-опасно, от истината. Затова че именно истината, а не лъжа, е способна най-ефективно да раздели хората и да ги насъска един срещу друг.
Азия Ардженто
Животните не лъжат. Животните не критикуват. Ако животните имат мрачни дни, те се справят по-добре от хората.
Бети Уайт
Има враждебност към лъжата и трябва да има.
Боб Удуърд
Най-добрите криминални романи се основават на хора, които пазят тайни. Всички лъжат - може да мислите, че лъжата е безобидна, но вие ги обедините и настъпва бедствие.
Алафеър Бърк
Подобно на това, че комплимента рядко е без лъжа, така и грубостта рядко е без известна доза истина.
Готхолд Ефраим Лесинг
Надежден начин да накарате хората да повярват в лъжи е честото повтаряне, тъй като познаването не се отличава лесно от истината. Авторитарните институции и търговците винаги са знаели този факт.
Даниел Канеман
След тридесет и пет не остават истини. Само различни степени на лъжи.
Дейвид Финчър
Езикът винаги ни издава, казва истината, когато искаме да лъжем, и се разтваря в безформеност, когато най-много бихме искали да бъдем точни.
Джанет Уинтерсън
Непрекъснатият разказ за съществуването е лъжа. Няма непрекъснат разказ, има осветени моменти, а останалото е тъмно.
Джанет Уинтерсън
Няма такова нещо като автобиография, има само изкуство и лъжи.
Джанет Уинтерсън
- Вселената няма тайни - казах цинично, - само лъжи и мошеници.
Джордж Ефинджър
Мисля, че най-голямата илюзия, която имаме, е, че отричането ни защитава. Това всъщност е най-голямото изкривяване и лъжа. Всъщност сънят е това, което ни убива.
Ева Енслър
Книгите - нашите последни приятели, които не ни лъжат, винаги остават с нас и не ни укоряват за нашата възраст.
Емил Фаге
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
32
Следваща