Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 7
Никога не съм се считал за неустоим. Освен това никога не съм мислил, че съм красив. Бог вижда, не лъжа.
Джони Деп
Миналото е чисто, изтриването е забравено, лъжата е станала истина...
Джордж Оруел
Когато бях съвсем малък, лъгах много. Сега ми се плаща да го правя.
Диего Луна
В този век лъжата е универсална смазка на културата. Любовта към истината рядко се възнаграждава и често се наказва.
Дийн Кунц
Когато хората пишат лъжи за вас, и вие знаете, че това са лъжи, то това означава, че те не знаят истината.
Ева Мендес
Наистина говорят, че при журналистите имат колони, които трябва да запълнят, и някои правят това по-добре от други. Понякога много лесно измислят заглавие, пишейки лъжи, а мнозина постъпват така, считайки, че останалите са честни и трудолюбиви. Мен това не ме вълнува - аз обичам да попадам на страниците на вестниците, защото това ме прави по-известен.
Еди Ървайн
Мисълта е толкова лъжа, колкото любовта или вярата.
Емил Чоран
Преувеличението е лъжата на благовъзпитаните хора.
Жозеф дьо Местр
Обществото може да съществува само при наличието на някакво количество изискани лъжи и при условие, че никой не казва това, което мисли.
Лин Ютан
Когато налице е явна лъжа, очевидно изопачаване на истината, то трябва да се опровергае.
Анри Барбюс
Дори и лъжата да бъде полезна за определен период, то с течение на времето тя неизбежно се оказва вредна. Обратно, правдата с течение на времето се оказва полезна, въпреки че за момента може да носи вреда.
Дени Дидро
Но първата лъжа от поредицата е тази, която изказваш с най-голям трепет и най-тежко сърце.
Майкъл Шейбон
Аз не мога да лъжа. Майка ми е казвала, че е понеже, аз съм добър човек. Но това съвсем не е защото, аз съм добър човек. Просто не мога да лъжа.
Марк Хадън
Учтивите непознати често говорят успокояващи лъжи за нашия външен вид, които пречат на много от нас да се изправят пред, да обсъждат и решават истинските си проблеми.
Марта Бек
Лъжата означава да контролирате нечия друга реалност, надявайки се, че това, което те не знаят, няма да ви навреди.
Нийл Строс
Харесва ми обаче, че хората изпитват глад да се свързват с други хора. Те отчаяно искат да разберат, че не ги лъжете или подвеждате.
Огастин Бъроуз
Не задавай въпроси, и аз няма да лъжа.
Оливър Голдсмит
Обективност не съществува. Думата е лицемерие, което се поддържа от лъжата, че истината остава в средата. Не, сър: Понякога истината остава само от едната страна.
Ориана Фалачи
Просвещението познава само две причини, поради които възниква лъжата: заблуждение и зла воля.
Петер Слотердайк
Като цяло, ако сте дъщеря в мексиканско семейство, никой не иска да ви каже нищо; казват ви здравословни лъжи за вашето семейство.
Сандра Сиснерос
Иди и кажи на спартанците, страннико минаващ, че тук, подчинявайки се на техните закони, лъжем.
Стивън Пресфийлд
Никаква силна лъжа няма да бъде истина за мен; никаква задушаваща догма няма да потисне писалката ми!
Антон Шандор Ла Вей
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
32
Следваща