Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 25
Имаше разлика между лъжата и разказването на полуистини, но е много тясна.
Алегзандър Маккол Смит
Едва сега, когато няколко хиляди километра ще ни изолират от измама, лъжи и подлост и много вероятно няма да се видим дълго време, аз се чувствам наистина близо до вас още веднъж. Само далеч от теб съм наистина у дома със себе си, само далеч от теб мога да се осмеля да отворя сърцето си, без да загубя себе си.
Алекс Капю
Затова всеки от вас трябва да отложи лъжата и да говори искрено на ближния си, защото всички ние сме членове на едно тяло.
Денис Хънтър
Ако само вие разберете каква е лъжата, тогава вероятно сте прав - това няма да има голяма разлика. Но ако ВСИЧКИ разберете каква е лъжата, това би могло наистина да направи много голяма разлика.
Дениъл Куин
Лъжите са като хапчета за сън. Трябва да ги използвате само когато абсолютно трябва. Те развалят всичко, ако им създадете навик.
Дениъл Куин
Величието пробужда завист, завистта ражда злоба, злобата поражда лъжа.
Джоан Роулинг
Лъжа себе си. Винаги се лъжа и наистина трябва да го спра. Сам съм. Приятелите ми не знаят как да говорят с мен или да ми пишат повече.
Джаки Кей
Чест, лоялност, смелост са само думи, Кар. Думи, които победителите трябва да лъжат убедително.
Джейкъб Грей
Не мога да изразя адекватно ужаса, който изпитвам към човек, който може да бъде толкова примитивен, че да прикрие лицемерието си под наметалото на религията и да заявя основната лъжа, която е извършил.
Джеймс Полк
Лъжата стана част от живота ми. Излъгах, ако трябваше да излъжа, за да взема нещо или да изляза от нещо.
Джеймс Фрей
Добрите намерения са нечестиви! Доколкото виждам, всичко, до което водят, са лъжи и заблуди.
Джейн Смайли
Животът тук е труден. Всички се опитваме да преминем през най-добрия начин, по който можем. Но повярвайте ми, тук няма нито един човек, който да не се лъже за нещо.
Джейн Харпър
Когато остарееш като мен, вече не можеш да кажеш, че това е нечия вина, а тази на някой друг. Не е толкова ясно, когато гледате дълго. Вината изглежда лъже навсякъде. Или никъде. Кой може да каже откъде започва нещастието?
Джоан Г. Робинсън
Понякога лъжата е начин да облекчиш болката.
Джоджо Мойс
Да пазиш тайна не означава да лъжеш. Това е единственият начин да защитиш някого, когото обичаш.
Джоди Пико
Просто няма начин да се опише миналото, без да се лъжем. Нашите спомени не са като измислица. Те са измислица.
Джона Лерър
Изказаната лъжа е също толкова добра, колкото и истината.
Джона Лерър
В политиката думата "истина" означава всяко твърдение, лъжа която не може да бъде доказана.
Джонатан Лин
Най-страшните хора в света не са тези, които са предразположени към зло, Джеймс. Понякога най-страшните хора са тези, които погрешно приемат собствените си лъжи за истина.
Джордж Норман Липърт
Не мога да си представя как някои хора изграждат цели пирамиди от лъжи. За мен всяка измама е трудно изпитание.
Джоузи Силвър
Винаги съм чувал, че когато наистина обичаш някого, се радваш за него, стига той да е щастлив. Но това е лъжа. Това са глупости от по-висок път. Ако обичате някого толкова много, защо, по дяволите, бихте били щастливи да го видите с някой друг? Не исках лесния вид любов. Исках лудата любов, любовта, която създаваше и унищожаваше едновременно.
Джули Мърфи
Не задавай въпроси и няма да чуеш лъжи.
Джулиан Барнс
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
32