Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 23
Ако човек няма лицензия за живот в лъжа, той не може да живее в мир и покой.
Ървинг Уолъс
Ако понякога една художествена лъжа звучи правдоподобно, то само истината има необходимата сила и убедителност.
Ърл Дер Бигърс
И никога не забравяйте: добра лъжа може да има изяществото на истинското изкуство, но само истината е автентична.
Ърл Стенли Гарднър
Честността в журналистиката - отговорност на всеки автор. Бих казал, че е индикатор за неговата "душа" За себе си, ние се авторите и издателите, и публицисти. Хората могат произволно да променят истината. Лъжите могат да преминават в света преди словото на истината да се изплъзне от устните.
Ащън Къчър
Истината не може да бъде намерена там, където лежат лъжите!
Юрий Долд-Михайлик
Един от начините, по които режимът на Северна Корея запазва властта, е като държи хората в неведение относно жизнения стандарт във външния свят. Това е основната лъжа, която подкрепя режима - не че страната им е "нормална", а че им е по-добре.
Барбара Демик
Най-добрият начин да спасиш лъжа е да не градиш нова. Но все още не можех да устоя.
Бека Фицпатрик
Проблемът е, че мъжете лъжат. Още по-лошо: лъжат и смятат, че не лъжат.
Бел де Жур
Хората обичат да лъжат, защото това прави живота им по-лесен и мислите им по-кратки. Това се нарича психоза на самоизмамата.
Бен Блуши
Със страха идват лъжите и оправданията, които, колкото и да са убедителни, понижават самочувствието ни.
Азар Нафизи
Бракът е труден. Няма да лъжа.
Аиша Тайлър
Както светлината открива и самата себе си, и обкръжаващата тъмнина, така и истината е мерило и на себе си, и на лъжата.
Барух Спиноза
Никога през живота си не съм лъгал толкова много, колкото когато ти казах, че случилото се между нас е почти забравено.
Бет Кери
Вибрациите никога не лъжат. Човек би могъл да говори едно, а все пак да мисли друго. Стигнете до точката, в която обръщате по-голямо внимание на вибрациите, които получавате, а не на думите, които чувате. Интуицията е един от най-ценните умствени инструменти, които притежавате. Започнете да го използвате съзнателно. Вашите награди ще си струват усилията.
Боб Проктър
Катрин е адвокат, както казах, и не лъже; истината обаче, след като премине през устните й, може да бъде неузнаваема.
Брайън Хейг
Ако Европа беше тази, която ни даде на брега някаква представа за нашата история, това беше Европа, която също ни въведе в лъжата.
В. С. Найпол
Много паметници представят чрез себе си вкаменена историческа лъжа.
Вернер Мич
Винаги е имало и, за съжаление, и сега има хора, които вярват, че ако нещо се случи не както си мислят, това е лъжа.
Виталий Мелентиев
Не искаш да ме плашиш, но лъжата ме плаши много повече от истината, каквато и да е тя.
Владимир Данихнов
Но най-големите лъжи често са тези, които си казваме. Прехапах си езика, защото не исках да задавам въпроси. Не задавах въпроси, защото не исках да знам отговорите. Беше удобно да вярвам, че съпругът ми е надежден; понякога вярата е по-лесна от съмнението.
Айобами Адебайо
Той лъжеше, като казваше, че знае всичко и не се страхува от смърта. Никой не иска да знае, че болестта му е неизлечима, и всеки човек се страхува от смъртта, което е напълно разбираемо.
Аксел Мунте
По-добре е да се огорчаваш от истини, от колкото да се веселиш от лъжи.
Алан Маршал
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
32
Следваща