Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 19
Лъжата никога не води към добро.
Рафаел Сабатини
...Исках да разкажа тази история, но нито в нашия свят, нито в света на въображаемите животни, не можах да намеря същество, което лъжеше себе си, за да избяга от опасността от самота, в която се намираше. Само хората могат да направят това.
Рафик Шами
Не приемам съвети за запознанства от жена, която ме лъже в продължение на двадесет и пет години.
Ребека Занети
Смъртта на любим човек често предизвиква чувство за вина поради проблемите, възникнали в отношенията с него: спорове, лъжи, предателства, предателства и др. Оцелелият преосмисля всичко и се смята за виновен за всичко. Но най-важното е, че много от тези, които скърбят, се чувстват виновни, просто защото са живи.
Реймънд Мууди
Дадох ви два избора като тест: никога няма само два избора. Това е лъжа, която да ви попречи да мислите твърде дълбоко.
Рейчъл Хартман
Лъжата не се счита за лъжа, ако се явява отговор на въпрос, който не е бивало да бъде задаван.
Рекс Стаут
Светът без никаква лъжа изобщо не е добър свят, защото е безмислен и защото няма бели лъжи, няма ласкателство.
Рики Джървейс
За щастие, дори когато хората крещят лъжи, истината е ненарушена. Науката няма значение в какво вярвате.
Рики Джървейс
Мисля, че лъжата е лоша идея. Рано или късно някой ще те хване.
Рита Морено
Ако човек признае нещо на смъртното си легло, това беше истината; защото никой не може да гледа смъртта в лицето и да лъже.
Ричард Райт
Писането не е лъжа, нито кражба. Това е пътуване и търсене на прозрачност между думите и душата.
Ричард Фланаган
Когато фалшифицирах пари, винаги спасявах съвестта си, като заключавах, че просто разпространявам лъжата на търговията.
Ричард Фланаган
Клюките не винаги са лъжа.
Ричард Чизмар
Всичко, което ме интересуваше, беше, че тя никога не е лъгала. Тя беше честна в свят точно обратното и готин оазис в моя живот. Тя беше тази, за която се представяше, и всичко, което София, майка ми, патологично манипулативната лъжкиня, никога не е била.
Роб Търман
Сместа на истинското и неистинското дава лъжа. Лъжа, която по същността си е еднородна, може да даде истина.
Робер Бресон
Да, убиецът е по-силен от нас. Той се скрива зад нашите слабости, недостатъци, зад нашата лъжа и пороци.
Робер Тома
Ами ако американският народ се събуди и разбере, че официалните причини за отиване на война почти винаги се основават на лъжи и се насърчават от военна пропаганда, за да служат на специални интереси?
Рон Пол
Но защо ми се смеете? Нима мислите, че ви казвам лъжа? Не всяка моя дума е чиста истина!
Р. Е. Распе
Всички сме заедно - мадам от бордей, професор по английски, ням готвач, таксиметров автомобил и аз, момичето, което носи кофа с лъжи и ги хвърля като конфети.
Рута Сепетис
Ако излея всички лъжи, които бях изрекъл, в Мисисипи, реката ще се повиши и ще наводни града.
Рута Сепетис
Всичко е както обикновено. Нищо не се е променило. Тълпи непознати наоколо и всички ви учат какво да правите. И всички при това лъжат.
Рю Мураками
Вече не виждам смисъла на истината, тя причинява също толкова разбито сърце, колкото и лъжата.
Саймън ван Буй
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
32
Следваща