Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 16
Лъжата не е толкова лъжлива, както добре подбраната правда.
Жан Ростан
От известно време аз не казвам това, което мисля, нито мисля това, което казвам и ако понякога ми се изплъзва някоя истина, я крия измежду толкова лъжи, че е трудно да се припознае.
Николо Макиавели
Най-грубата лъжа често се изразява с мълчание.
Робърт Луис Стивънсън
На някои хора не им е дадено да виждат истината. Затова пък каква искреност лъха от лъжите им.
Станислав Йежи Лец
Ако истината има много страни, то лъжата има много гласове.
Уинстън Чърчил
Човек никога не бива да лъже с цел да му повярват. Ако не лъжеш с цел да ти повярват, можеш да кажеш всичко, което искаш, без значение какво ще си помислят хората за теб.
Флоринда Донър
Който вярва, че може да намери сили у себе си, за да се лиши напълно от обществото, се лъже много. Още повече се лъже обаче този, който вярва, че обществото не може да се лиши от него.
Франсоа дьо Ларошфуко
Една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките.
Чудомир
Дълговечност - лош критерий за различаване на истините и лъжите.
Ан Линдберг
Още от създаването на Федералния резерв (през 1913 година) ние живеем в лъжа.
Майкъл Малоуни
Есперанто е ненужно изобретение. При хората вече има универсален език - лъжата. Всички лъжат, за всичко и през цялото време.
Майкъл Маршал Смит
По време на участие в дебати или говорене пред публика от политици, трябва да се свържете с детектор на лъжата. Тази мярка може да не сложи край на неискреността, но ще действа като камера за скорост на пътя: хората карат бавно, знаейки, че могат да бъдат хванати.
Майкъл Фрийман
Писателите, за разлика от повечето хора, казват най-добрите си лъжи, когато са сами.
Майкъл Шейбон
Абортът е погрешен. Мисля, че всички знаят това, затова активистите за абортите са толкова ядосани през цялото време. Това е малко като когато хванете някого в лъжа и той наистина ви се ядосва много бързо и не можете да разберете защо чак по-късно. Това е вина.
Майло Янопулос
Това, което е отвратително, е движението за позитивизъм. Това, което е отвратително, е тази идея сега, че можете да кажете на жените, че ще бъдат щастливи и здрави във всякакъв размер. Защо? Защото казва на жените, че можете да бъдете дебели, може да сте и непривлекателни и така или иначе можете да сте щастливи. Това е лъжа.
Майло Янопулос
Не е редно да лъжете за хората и особено не е добре да хвърляте най-лошите имена, които можете да си представите, само защото смятате, че може да не харесвате тяхната политика.
Майло Янопулос
Човек, който толкова открито лъже и краде в малкото, едва ли е честен в голямото.
Маргарет Йорк
Очите на любовта лъжат.
Мариан Фредриксон
Аз никога не лъжа хората, които наричам приятели.
Марио Пузо
За пръв път в живота си той разбра, че истинската истина може да звучи като лъжа.
Марион Зимър Брадли
Всички лъжат!
Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад
Читателите са недоверчиви и въпреки че приемат правилата на предложената игра при влизане, те продължават да търсят и най-малкото противоречие и често позволяват на собствените си предразсъдъци да ги подведат. Когато имат в ръцете си откровено автобиографичен текст, те дебнат възможни лъжи. Когато е роман или история, те се опитват да разкрият автобиографичния подтекст.
Маркос Хиралт Торене
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
32
Следваща