Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжа" - страница 10
Ню Йорк е нещо ужасно, нещо чудовищно. Обичам да вървя по неговите улици, изгубен, но осъзнавам, че Ню Йорк е най-голямата лъжа на света. Ню Йорк е Сенегал, само че с машини.
Федерико Гарсия Лорка
Паметта е огледало, което скандално лъже.
Хулио Кортасар
От Бога ни отдалечава лъжата, и само лъжата. Лъжовните мисли, лъжовните думи, лъжовниие чувства, лъжовните желания - тази съвкупност от лъжи, водеща ни към небитието, към измамната реалност и към отричането от Бога.
Николай Велимирович
Една жена е искрена, когато не лъже без причина.
Анатол Франс
Как безстрастната гола истина може да възтържествува над измамния чар на лъжите?
Анатол Франс
Свободата в държавата е лъжа.
Михаил Бакунин
Да спечелите доверие на детето - може да знаете или не - е много трудно нещо. Те са свикнали да не вярват на възрастните - защото възрастните непрекъснато разказват приказки и лъжи.
Морис Сендак
Да визуализирате означава да видите какво няма, какво не е реално - мечта. Да визуализираш всъщност означава да правиш визуални лъжи. Визуалните лъжи обаче имат начин да стават истина.
Питър МакУилямс
Марихуаната е най-доброто лекарство против гадене, познато на науката, и нашите лидери постоянно лъжат за това. Арестуването на хората за медицинска марихуана е най-отвратителният пример за намеса на правителството в личния живот на хората. Това е възмущение в рамките на възмущение в рамките на безчинство.
Питър МакУилямс
...мразя обществото, защото не се основава на свободното съгласие, а на тънкостите на лъжите - и аз съм щастлив, че бягам от него!
Аугуст Стриндберг
Ние се лъжем един друг в критични моменти. Именно затова ние оставаме приятели. Това ни дава възможността да се развиваме.
Бен Афлек
Нека човек няма никаква полза от лъжата - това не означава, че той ще каже истината: те лъжат просто в името на лъжата.
Блез Паскал
Моята беда е в това, че не умея да лъжа и винаги казвам на хората, това което мисля за тях. Лъжата, особено ако не можете без нея - това е нещо мерзко. Дори е по-лошо, когато тя се смесва с такива понятия, като вежливост. Нищо не ранява повече. Това е нещо, което води до заблуди.
Бритни Спиърс
Не можеш да играеш с животното в теб, без да станеш изцяло животно, играеш с лъжа, без да отнемаш правото си на истина, играеш с жестокост, без да губиш чувствителността на ума си. Който иска да поддържа градината си подредена, не си запазва парцел за плевели.
Даг Хамаршелд
В света има много големи лъжи, но никой не иска да ги обсъжда.
Джак Никълсън
Да говориш лъжи и самохвалства, за да привлечеш внимание се явяват грешки, които аз съм направила, понеже аз не искам, моите деца да ги правят.
Джейн Фонда
Истината изисква точка, лъжата запетая.
Дон Аминадо
Не е достатъчно да се гневиш срещу лъжата... трябва да я замениш с истината.
Едуард де Боно
Жените лъжат мъжете, когато описват своето минало, а мъжете лъжат жената, когато й описвате бъдещето.
Константин Мелихан
Истината пламва не само от сблъсъка на мнения, както казват французите, но и от вътрешните противоречия на лъжите.
Лев Троцки
Знаеш, че няма криви политици. Никога не е лъжа, защото никога няма истина.
Лени Брус
Никого така ловко не лъжем и ласкаем, както самите себе си.
Артур Шопенхауер
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
32
Следваща