Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Основа" - страница 29
Новите технологии, колкото и забележителни да изглеждат, в основата си са просто инструменти, направени от хората за хора.
Клаус Шваб
Цивилизация, основана на принципа и идеите за повишено мнение за себе си, се явява гнила от самото и раждане.
Клод Леви-Строс
Аз съм човек, който винаги се е борил с несигурността. И, разбира се, несигурността е в основата на живота. Търся знания, които да ми помогнат да се справя с това. Но също така съм наясно, че знанието може да бъде наистина нож с две остриета.
Клоуи Бенджамин
Духовността и вярата са в основата на това, което съм. Родена съм от дълбоко религиозни родители, които успяха да ми дадат тази здрава основа в църквата и в моята вяра, която наистина ми е служила толкова добре.
Кондолиза Райс
Първата стъпка за лидера е да бъдете прави със себе си. Почтеността е в основата на лидерството.
Кондолиза Райс
Всички признават, г-н Фабел, че често създаваме измислени образи въз основа на факти. Освен това потвърждавам, че създаваме факти на базата на измислица.
Крейг Ръсел
Черният лебед символизира безполезността на прогнозите, основани на предишен опит. Черните лебеди са събития или знания, които са извън нашите редовни очаквания и следователно не могат да бъдат предсказани.
Крис Вос
Подобно на изпълнител, който строи къща, тази книга е построена от основата: първо идват големите плочи на фундамента, след това необходимите носещи стени, елегантният, но непропусклив покрив и прекрасните интериорни декорации.
Крис Вос
Състраданието е основен принцип на медитацията. Медитацията не е нарцистичен, користен път. Той осигурява основата за любов, почтеност, състрадание, уважение и чувствителност.
Кристина Фелдман
Тъй като САЩ не са империалистическа сила и се борят срещу комунистическите режими, а не срещу народите на комунистическите страни, има основа за обща цел между идеологически мотивирания агент и разузнавателните служби на свободните държави.
Алън Дълес
Казано е още по-ясно: желанието за сигурност и чувството за несигурност са едно и също нещо. Да задържиш дъха си означава да загубиш дъх. Обществото, основано на стремежа към сигурност, не е нищо друго освен състезание за задържане на дъх, в което всички са опънати като барабан и лилави като цвекло.
Алън Уотс
Най-страстното честолюбие - това, което има в основата си гордостта на анонимността.
Амедео Модиляни
Ами ако съзнанието е основата на битието? Ами ако откритите от квантовата физика възможности са възможностите на самото съзнание? Не забравяйте, че вече има клас хора, които мислят по този начин. Наричат ги мистици и казват, че всичко е Бог. И накрая, няколко учени се осмелиха да твърдят, че някои от характеристиките, приписвани на Бог, са подобни на това, което описваме като съзнание.
Амит Госвами
Съзнанието не е ум; то е основата на цялото битие, земята както на материята, така и на ума. Материята и умът са и двете възможности на съзнанието.
Амит Госвами
Идеята, че съзнанието е основата на битието, е в основата на всички духовни традиции.
Амит Госвами
Самоуважението и чувството за собствено достойнство, най-съкровеното въоръжение на душата, лежи в основата на човечеството; да бъдеш лишен от него означава да бъдеш дехуманизиран, да бъдеш отцепен от човечеството и хвърлен долу.
Лаура Хиленбранд
И това може да е само в основата на проблема: всички се страхуваме един от друг.
Лесли Уолтън
Най-добрата защита на мира не е властта, а отстраняването на причините за война и международните споразумения, които ще поставят мира на по-здрава основа, отколкото терора на разрушението.
Лестър Пиърсън
Имате нужда от наистина солидна основа от приятели и семейство, за да бъдете там, където трябва да бъдете.
Лили Сингх
Докато Ксеркс виждат независимостта като сила, милениалите виждат сътрудничеството като сила. Всъщност, нашето изследване ни казва, че милениалите решават дали да останат в нова култура въз основа на това дали се чувстват свързани или не.
Лин К. Ланкастър
Тялото не е основата на вашето здраве. Тялото е физическото проявление на сумата от вашите житейски преживявания.
Лиса Ранкин
Малко камъче може да отмести встрани снежна лавина. Слабо клонче понякога лежи в основата на язовира и спира реката.
Лойд Александър
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
32
Следваща