Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 9
Възприемането на чуждите думи, а особено без необходимост, не е обогатяване, а увреждане на езикът.
Александър Сумароков
Защо някои спомени живеят само на вашия език или в носа ви? Защо другите винаги остават в сърцето ви?
Ейми Тан
Както вашите дни, така ще бъде и вашата сила, която на съвременен език може да бъде преведена като вашите мисли, такъв ще бъде и вашият живот.
Емет Фокс
Когато започнах да пиша своите истории, реших, че не само никой извън моя език, но и никой извън моя квартал няма да ги получи.
Етгар Керет
Да говориш на собствения си език означава да искаш превод.
Жак Дерида
Арогантността е решимостта да разговаряш със света на своят собствен език.
Ивлин Уо
...защото само музиката може да премахне различията на език или култура между двама души и призовават нещо неразрушимо в тях.
Ирен Немировски
Няма език, който да не лъже.
Итало Калвино
Тъй като приравнява традицията с предразсъдъци, левицата се оказва все по-неспособна да разговаря с обикновените хора на общия им език.
Кристофър Лаш
Те са на път към чуждоезичното крило. Това не е изненада. Чуждестранните деца винаги са тук, сякаш трябва да дишат въздух, ароматизиран на родния им език няколко пъти на ден, или ще се задавят до смърт от твърде много американски.
Лори Халсе Андерсен
Не харесвам математиката, но уважавам и оценявам факта, че математиката е езикът на Вселената.
Лукас Грейбиъл
Чувствам се принуден да говоря на език, който в известен смисъл е съвсем нов и който аз, който съм прекарал по-голямата част от своя живот във военната професия, никога не бих предпочел да използвам. Този нов език е езикът на атомната война.
Дуайт Айзенхауер
Ние говорим на великия език на съзнанието и разума, пред който е безсилен езикът на религията.
Анри Барбюс
Да се създаде език е невъзможно, тъй като него го твори народът; филолозите само разкриват неговите закони и ги свързват в система, а писателите творят чрез него съобразно тези закони.
Висарион Белински
Духът на езика най-отчетливо се изразява в непреводимите думи.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Жената може да има остър език или жилещо перо, но никога няма да се надсмее над своите недостатъци.
Ървин Коб
Никога не съм намирала акцентите за нещо трудно при изучаването на чужди езици.
Вивиан Лий
Ласкателят има мед на езика, а отрова в сърцето.
Михаил Ломоносов
Казват, че природата затова е дала на всеки от нас две уши и един език, за да говори по-малко и да слуша повече.
Плутарх
Искам да направя нещо, искам да говоря на по-универсален език.
Уилям Сароян
Езикът е жива плът, създавана от милиони поколоения.
Алексей Толстой
Бог ми говори не чрез гръмотевици и земетресения, не чрез океани и звезди, а чрез Сина човешки, и говори на език, пригоден за моето несъвършено зрение и слух.
Уилям Лайън Фелпс
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
32
Следваща