Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 7
Писалката е по-силна от меча, но езикът е по-силен, отколкото двете взети заедно.
Маркъс Гарви
Преди да възпиташ езика си, възпитай сърцето си. Понеже думите идващи от сърцето ти, излизат чрез езика.
Мевляна Джеляледдин Руми
Езикът и златото - това са нашият меч и отрова.
Михаил Лермонтов
Време е мъртвите езици да бъдат тихи.
Натали Барни
Появата на говоренето е мистерията на езика.
Пол Рикьор
Обикновеният език носи със себе си смислови условия, които е лесно да се разпознае, като се класифицират контекстите, в които изразът се използва по смислен начин.
Пол Рикьор
Аз съм вярващ човек и езикът, който използвам, за да определя вярата си, символите и метафорите, на които разчитам, за да изразя вярата си, са предоставени от исляма, защото те имат най-голям смисъл за мен.
Реза Аслан
Разговорът в истинското му значение не е само размахване на езика; понякога това е дълбоко споделено мълчание.
Робъртсън Дейвис
Цялата природа започва да ни нашепва тайните си чрез звуците си. Звуците, които преди бяха неразбираеми за душата ни, сега се превръщат в смислен език на природата.
Рудолф Щайнер
Искам език, който да говори истината.
Стъдс Търкъл
Нека да поговорим за това как аутизмът е подобно поведение на животните. Работата е там, че не мисля на език, а животните не мислят на език. Това е сетивно основано мислене, мислене в картини, мислене в миризми, мислене в докосвания. Това поставя тези сензорно базирани спомени в категории.
Темпъл Грандин
Глупаво е да наричаме дебелите хора "гравитационно предизвикани", самоуверен фетишизъм на езика, който не е нищо повече от симптом на политическа фрустрация.
Тери Игълтън
Архитектите са направили архитектурата твърде сложна. Трябва да го опростим и да използваме език, който всеки може да разбере.
Тойо Ито
Несъмнено философът има право да изследва дори онези различия, които трябва да се намерят в структурата на всички езици... в този случай подобно разграничение може да бъде приписано на вулгарна грешка, която трябва да бъде коригирана във философията.
Томас Рийд
Призрачно е да осъзнаеш, че половината езици по света се клатят на ръба на изчезването.
Уейд Дейвис
Навсякъде небето е синьо. Има множество кухни и ястия. Мисля за тях като за езиците и диалектите на храната.
Феран Адриа
Ако сте добър човек на цифрите, вие сте лош човек на езика.
Франк Лунц
Видях колко ефективен език, приложен към политиките, които са масови и се предлагат от страстни и ефективни хора, може да промени хода на историята.
Франк Лунц
Винаги е било много трудно за писателите да оцелеят комерсиално в Индия, тъй като пазарът беше толкова малък. Но това вече не е вярно. Това е един от най-бързо развиващите се и най-оживените пазари за книги, особено на английски език.
Аравинд Адига
Ако културата е къща, тогава езикът е ключът към входната врата и към всички стаи вътре. Без език... ще се загубиш, ще останеш без дом, без пълна самоличност.
Халед Хосейни
Мълчанието е единственият език, който Бог говори.
Чарлз Симик
Езикът е част от културата, и нужно е да поемем отговорност за нашата култура и да не се боим от думите.
Ървин Уелш
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
32
Следваща