Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 5
Реалността преди моя език съществува като немислима мисъл... животът предхожда любовта, телесната материя предшества тялото и един ден от своя страна езикът ще предшества притежаването на мълчание.
Кларис Лиспектор
Естествено, езикът на тялото ми се променя, независимо в каква среда съм.
Кристина Ричи
Колкото повече мисля за езика, толкова повече ме учудва, че хората изобщо се разбират.
Курт Гьодел
Английският е прост, но много труден език. Той се състои от чуждестранни думи, които при това се произнасят неправилно.
Курт Тухолски
Лесно е да говориш с кон, ако разбираш езика му. Конете остават същите от деня на раждането си до деня, в който умрат. Те се променят само от начина, по който хората се отнасят към тях.
Лаура Хиленбранд
При Асад на кюрдите беше забранено да учат собствения си език в училище или дори да го говорят в армията. Резултатът е поколение сирийски кюрди, много от които вече са в късна средна възраст, които не могат да пишат собствения си език.
Люк Хардинг
Музиката обединява хората. Тя ни позволява да изпитаме едни и същи чувства. Хората навсякъде са еднакви по сърце и дух. Няма значение на какъв език говорим, какъв цвят на кожата имаме, каква е нашата политика или изразът на нашата любов и вяра, музиката го доказва: Ние сме еднакви!
Джон Денвър
Езикът е инструмент едва ли не по-труден от самата цигулка. Може още да се отбележи, че посредствеността както при единия, така и при инструмент е нетърпима.
Пьотр Вяземски
Ах лошите езици – по-страшни са от пистолети те.
Александър Грибоедов
Най-добрият език се състои от прости и невзрачни думи.
Джордж Елиът
Как да преведем въздишките на чужд език? (480)
Станислав Йежи Лец
Бидейки език, математиката може да бъде използвана не само за да дава информация, но преди всичко да изкушава.
Беноа Манделброт
Умът се изтощава, но езикът на сърцето е неизтощим.
Ан дьо Стал
Говоря два езика - този на тялото и английски.
Мей Уест
И сънищата, и митовете са важни съобщения от нас за нас. Ако не разбираме езика, на който са написани, пропускаме страхотна възможност да разберем какво знаем и казваме на себе си в тези часове, когато не сме заети с манипулирането на външния свят.
Ерих Фром
Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."
Грейс Хопър
През всички времена богатството на езика и ораторското изкуство са вървели ръка за ръка.
Антон Чехов
Езикът е най-лошата част на лошия слуга.
Ювенал
Всички пътища на мисълта малко или много по осезаем загадъчен начин водят към езика.
Мартин Хайдегер
Голямото изкуство говори език, който всеки интелигентен човек може да разбере. Хората, които днес се наричат модернисти, говорят на различен език.
Маршал Маклуън
Човешкият език е малък, а колко животи е разбил.
Омар Хаям
Мечът и огъня са по-малко разрушително, от бъбривият език.
Ричард Стийл
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
32
Следваща