Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 4
Вярно е, аз съм с вързан език. Трябва да живея 50 години с мен, за да започна да осъзнавам за какво говоря.
Ал Пачино
Математика - това е езикът, на който е написана книгата на природата.
Галилео Галилей
Една от най-подвеждащите техники на израз в нашия език е употребата на думата "Аз".
Лудвиг Витгенщайн
Ако говорихме по-различен език, щяхме да възприемаме света по някакъв друг начин.
Лудвиг Витгенщайн
Кой ви каза, че няма на света истинска, вярна, вечна любов? Да му отрежат езика за лъжа!
Михаил Булгаков
Езикът е вирус от открития космос.
Уилям Бъроуз
Музиката е душата на езика.
Макс Хайндел
Задачата на преводача е да създаде на собствения си език същите напрежения, които се появяват в оригинала. Това е трудно!
Мануел Пуиг
Мъжете и жените никога не могат да бъдат близо. Те трудно могат да говорят един на друг на същия език. Но са принудени завинаги да се опитат и затова дори при поражение няма мир.
Маргарет Драбъл
Езикът ни превъзхожда и все пак говорим.
Морис Мерло-Понти
Вдишахме въздуха на свободата, без да знаем езика или някой човек.
Нели Закс
Никога не питайте жена дали може да я целунете. Вместо това се научете да четете езика на тялото.
Нийл Строс
Морала няма нищо общо с религията... религията не само не служи като основа на морала, но е и враждебна спрямо него. Истинският морал трябва да бъде основан на природата на човек; религиозният морал винаги е закотвен само химери и на произвола на тези хора, които дават езика на бога, често противоречащ и на природата и на човешкия разум.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Езикът е много по-близо до филма, отколкото живописта.
Сергей Айзенщайн
Сега защо киното трябва да следва формите на театър и живопис, а не на методологията на езика, която позволява изцяло нови концепции за идеи да възникнат от комбинацията от две конкретни денотации на два конкретни обекта?
Сергей Айзенщайн
Дълбокото чувство не означава добра поезия. Пътят с езика би бил малко полезен.
Том Гън
Музиката се оказва форма на изкуство, която надхвърля езика.
Хърби Хенкок
Истинското Таро е в символизмът; не говори друг език и не предлага други знаци.
А. Е. Уейт
Обикновеният език примигва и без това слабото въображение.
Дж. Л. Остин
Универсалният принцип на етимологията във всички езици: думите се пренасят от телата и от свойствата на телата да изразяват нещата на ума и духа. Редът на идеите трябва да следва реда на нещата.
Джамбатиста Вико
Езикът може да е непокорен член, но тишината отравя душата.
Едгар Ли Мастърс
Магията на езика е най-опасната от всички магии.
Едуард Булвер-Литън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
32
Следваща