Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 28
Хората са такива неспокойни същества. Всеки път, когато вляза в този свят, се оказва, че те имат нов език.
Карън Ченс
Професионалните знания са ключът, който отваря вратата на чуждият език.
Като Ломб
Граматиката се учи от езика, а не езика от граматиката.
Като Ломб
Чуждият език е крепост, която е нужно да се щурмува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на недублирани филми, посещения на лекции на чужд език, изучаване на учебника, преписване, срещи и разговори с приятели носители на езика.
Като Ломб
Той учеше децата да говорят, за да могат да бъдат чути, в противен случай глухоням пак щеше да се счита за психично болен, защото разумът и разбирането, както се смяташе тогава, се съдържат в говоримия език. Който е чут, е приет.
Катя Петровская
Да се изразяваш свободно включва повече от просто говорене на езика правилно. Тя включва наклон, глас, поза, жестове и облекло. Всички тези елементи допринасят за личното изражение на индивида. Те са елементите на стила.
Кейт Бетс
Намерих изолацията на този емигрантски живот за патетична. Дори след години живот в Париж моята кръстница Санди не беше по-различна. Тя щеше да отклони предложенията ми да общува с парижани. - Не говоря френски! 0 би казала тя със свиване на рамене. - Те не се интересуват от никой, който не говори техния език.
Кейт Бетс
Всъщност повечето от нас не четат друг език и затова, когато четем превод, няма как да знаем какво е променено или добавено.
Кен Лиу
...думите изведнъж престанаха да бъдат инструменти за описание на това, което вижда наоколо. Не е изненадващо, че инките отказаха да изписват тези думи. Вместо това, те измислиха непреводим език на камъни.
Колин Таброн
Това отново е раздвоеният език на скръбта. То прошепва на едното ухо: върнете се към това, което някога сте обичали най-добре, а на другото ухо прошепва, продължете напред.
Крис Клийв
Тед целува Рейчъл с език и стиска задника й. По този начин той открива, че е възможно да се наслаждаваш на нещо и въпреки това да не се интересуваш ни най-малко от него. Той намира това усещане – да изпитва удоволствие и в същото време да се чувства отделен от удоволствието – само по себе си за доста приятно. Той се чуди дали по чудо е станал будист, или е претърпял психотичен срив.
Кристен Рупениън
Само ако... най-тъжните думи в английския език.
Кристен Хигинс
Добротата е език, на който немият може да говори и който чува и разбира глухите.
Кристиян Боуви
Той вярваше, че колкото повече езици знае човек, толкова повече приятели ще има, което означава по-малко врагове.
Курт Ауст
Да знаете чужд език означава да решавате на него кръстословици.
Курт Тухолски
Трудно е наистина да забележим нещо, за което наличните за нас езици нямат описание.
Алън Уотс
...гласът е ненадежден инструмент, съгрешава с интонации, резерви, преувеличение и двусмисленост, а грешките в телеграмата са изключени, той е мълчалив и недвусмислен, той е езикът на трагедиите и любовта.
Ларш Собю Кристенсен
Езикът, на който са произнесени тези думи, не е толкова важен, за разлика, от истинското съдържание на това, което е вложено в тях.
Лаура Ескивел
Всъщност не се смятам за имигрант, защото съм роден французин; Винаги съм говорил езика. Никога не съм имал чувството, че съм чужденец. Имах голям късмет: дойдох във Франция и имах достатъчно пари да уча и да наема студио. Така че за мен не беше трудно.
Лейла Слимани
Думите, които произнасяте, се раждат мъртви и няма да имат време да отлетят от езика ви, тъй като вече излъчват миризма на гниене.
Лео Перуц
Всички деца плачат на един език.
Леонид Леонов
Кодирането дава на хората възможността да променят света и от моя гледна точка това е най-важният втори език и единственият език, който е глобален.
Лиандър Кейни
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
32
Следваща