Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 27
Не е нужно да използвате езика на Бога, за да питате къде са тоалетните.
Етгар Керет
Мисля, че на иврит все едно езикът създава по-уникална и специфична вселена още преди историята.
Етгар Керет
Хората обикновено не ви позволяват да им отрежете езика.
Етгар Керет
Езикът не може да се прави без пространствени метафори.
Жак Дерида
Писателя, като този, който вижда и слуша, - ето това е целта на литературата: прехода от живот в език, който утвърждава Идеи.
Жил Дельоз
Вярващите обикновено не мислят за езика, на който е написан Новият завет. Повечето смятат, че подобно на оригиналите на Стария завет, книгите на Новия завет са написани на иврит или арамейски. И вероятно мнозина ще бъдат изненадани да научат, че авторите на книгите от Новия Завет са говорили и писали на гръцки.
Зенон Косидовски
Едно от определенията на един език: местен, дишащ от небето, неговото вдишване и издишване, колосален с големината на море, медуза, склонна да съвпада със света.
Ив Бонфоа
В западния манталитет тактиката е слуга на стратегията. На руски език обаче тактиката и стратегията са две сестри, които трябва да вървят ръка за ръка.
Игор Ризов
Няма значение на какъв език говори човек; той държи химикалка, държи плуг, държи пистолет по абсолютно същия начин. Всички сме деца на нашите инструменти.
Илай Браун
Ако имахме точните думи, ако разполагахме с езика, нямаше да ни трябва оръжие.
Ингеборг Бахман
Умелото познание на чужд език е не в умението да се превежда на него, а в съзнаването на неговата непредвидимост.
Иосиф Давидович Левин
Не езикът, законите, обичаите или принципите разделят или обединяват същества, а идентичният начин, по който държат ножа и вилицата.
Ирен Немировски
Фотографията беше първият чужд език в художествения ми израз.
Йежи Кошински
Има и друга причина, поради която не трябва да се притесняваме да изразяваме истинските си чувства на личен език. Нашият темперамент, емоционалните възходи и падения са част от нас самите.
Йеспер Юл
Не само хората, но и маймуните и някои други животински видове, като кучета, знаят, че по-важни изводи могат да се направят от наблюдението на движенията на очите, отколкото от всички други признаци на езика на тялото.
Йоахим Бауер
Какъв е смисълът да пиша на родния ми език, ако никой не чете това, което пиша? Трябваше да започна отначало и да разказвам различни истории. Истории за онези, които са напуснали дома и езиковата си среда, истории за пристигналите тук и тези, които са станали свидетели на тяхното преместване.
Кадер Абдола
Езикът ми винаги е бил гъвкав и надежден инструмент, но сега отказваше да прави повече услуга. Точно както бях слушал за първи път в живота си, знаех, че ако искам да говоря сега, то трябва да е по нов начин, за който още не бях узрял. Слоевете от мен, които сега щяха да дойдат на ум, вероятно никога преди не са образували думи.
Карин Бойе
Докато пишех надписа за гробницата му, разбрах, че първата смърт настъпва в езика, в този акт на изкореняване на субекти от настоящето, за да ги насадя в миналото. Преобразувайте ги в завършени действия. Неща, които започнаха и завършиха в едно изчезнало време. Това, което беше и няма да бъде отново.
Карина Сайнс Борго
Онези, които започнаха да се роят в екзотичния свят, обаче, не просто придобиваха неодушевени предмети, а навлизаха в нещо съвсем друго: потенциално опасен свят на духове, които биха могли да ги разболеят или дори да ги убият, на тайни и значения, чийто език са разбрали. не говорете, чиито символи не разбраха и където животът и смъртта буквално висят на косъм.
Карл Хофман
Изпъвам език и вкусвам въздуха – тръпчивия вкус на тишината и безсънието.
Карл-Юхан Валгрен
Както при езика, културата предлага на индивида хоризонт от латентни възможности – гъвкава и невидима клетка, в която той може да упражнява собствената си условна свобода.
Карло Гинзбург
Следващия път, когато опонентът ви представи писмен документ, който да прочетете, устоявайте на изкушението да го погледнете. Вместо това го помолете да ви каже какво пише и наблюдавайте езика на тялото му, докато го прави. Ще научиш много повече.
Карол Кинси Гоуман
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
32
Следваща