Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 25
Опитвам се гласът в главата ми да излезе на страницата. Опитвам се да го направя много по-разговорен от друго писане. Говоря всичко, така че ако нещо звучи правилно, го пиша. Това е повече за звука и ритъма на речта, отколкото за писмения език.
Джеймс Фрей
Най-добрите истории са универсални истории, които се разказват откакто човечеството съществува, просто се измислят нови начини да се направи, с език, със структура. И така винаги се опитвам да го направя.
Джеймс Фрей
Ако имаше бог на Ню Йорк, това би бил гръцкият Хермес, римският Меркурий. Той олицетворява нюйоркските качества: бързата размяна, бързината на езика и стила, хитростта, смесването на хора и преминаването на границите, въображението.
Джеймс Хилман
Виждам ролята си на преводач, разказвайки историята в книгата, използвайки по-визуалния език на филма.
Джейн Голдман
Французите наричат оргазма малката смърт, но аз не съм съгласна. Това е животът. Той ми го вдишва, като ми дава своята същност. Когато се разбия над езика му, аз съм толкова пълен с душата му, че се треся и треперя.
Дженива Лий
CSS е езикът за дизайн на мрежата и той не е толкова лесен за използване, колкото би трябвало да бъде, и може да обърка, особено ако сте нов за него.
Джефри Зелдман
Печатната дума ще се появи дълго след като много от нашите дигитални творения изчезнат, било защото книгите не изискват месечен хостинг, а блоговете и уебсайтовете изискват... или защото езиците и платформите, за които е публикувано определено дигитално творение, ще станат остарели.
Джефри Зелдман
Новината е 24/7 чудовище. тя поглъща цялата информация и ние я храним с нашите мнения, така че не можем да се притесняваме да изразяваме себе си, дори и да не харесваме езика, който другите хора използват. Нарича се свобода на словото.
Джили Макмилън
Всъщност за период от седемстотин години международният научен език беше арабски. Защото това беше езикът на Корана, свещената книга на исляма, а оттам и официалният език на обширната ислямска империя, който в началото на осми век сл. Хр. се простираше от Индия до Испания.
Джим Ал-Халили
Езикът, който владеем с такава лекота, всъщност представлява сложна система от кодове, която се е развивала в продължение на векове.
Александър Лурия
Бог преследва с всемогъща страст световна цел да събере радостни поклонници за Себе Си от всяко племе и език, хора и нации. Той има неизчерпаем ентусиазъм за върховенството на името Му сред народите. Затова нека приведем нашите чувства в съответствие с Неговите и, заради името Му, нека се откажем от стремежа към светски удобства и да се присъединим към Неговата глобална цел.
Джон Пайпър
Бог ни е създал със сексуална страст, за да има език, който да опише какво означава да се привързваш към него в любов и какво означава да се отвръщаш от него към другите.
Джон Пайпър
Простотата вече не се представя като добродетел. Стойността на сложния и труден език е проповядвана с такова настояване, че обществеността започна да вярва, че липсата на яснота трябва да е признак на артистичен талант.
Джон Ралстън Сол
Несъмненият признак на общество, което е под контрол или е в упадък е, че езикът е престанал да бъде средство за комуникация и вместо това се е превърнал в щит за тези, които го владеят.
Джон Ралстън Сол
Светлина и тъмнина е основният език на вселената.
Джон Туелв Хокс
Трябва да проектираме продукти и идеи, които често се задействат от околната среда, и да създаваме нови тригери, като свързваме нашите продукти и идеи с преобладаващите сигнали в тази среда. Върхът на ума води до върха на езика.
Джона Бъргър
Върхът на ума означава върх на езика.
Джона Бъргър
...в езикът на чистият расизъм присъства един вид злобно магьосническо могъщество.
Джонатан Коу
Работата с езика е средство, чрез което можем да идентифицираме глупостите в себе си (и в другите).
Джордж Сондърс
Езикът е основният инструмент на отказа на човека да приеме света такъв, какъвто е.
Джордж Стайнър
Насилието на езика се състои в усилията му да улови неефективното и, следователно, да го унищожи, да овладее онова, което трябва да остане неуловимо, за да функционира езикът като живо същество.
Джудит Бътлър
Езикът на красотата е ясен без думи.
Джузепе ди Лампедуза
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
32