Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 21
Мег трябваше сама да научи това, което Лори беше измислила през лятото - че е по-добре да си тръгнеш достатъчно сам, да избягваш ненужни срещи с хора, които си изоставил, да не продължаваш да бъркаш в този болен зъб с върха на езика си. Не защото вече не ги обичаше, а защото ги обичаше и защото тази любов беше безполезна сега, просто още една тъпа болка във фантомния ти крайник.
Том Перота
От всички депресиращи злоупотреби с езика в бизнеса, няма друго, което да ме вбесява толкова, колкото необузданата прекомерна употреба на думата "страстен" във фирмени лозунги, рекламни анонси, изявления на мисията и отстрани на микробуси.
Том Ходжкинсън
Моето предпочитание е за проза с повече мълчание в него, език, който съдържа повече джобове на странност.
Антъни Доер
Когато нервите са отишли по дяволите, по-добре е да се стараете да си държите езика зад зъбите.
Томас Харис
За съжаление истинските думи са скрити под езика.
Тонино Гуера
Липсва ми склонност към реализъм... веднага щом успея да събера подходящ брой реалистични хора и ги поставя в сравнително реалистична среда, където могат да живеят реалистичен живот, те започват да се въртят, държат се така, сякаш никога преди не са били в контакт с реалния живот, но е живял само във фантастичен свят. Те извършват ужасни престъпления, умират и биват възкресявани, възнасят се на небето и се оставят да бъдат подведени във всичките глупости, до които езикът случайно ги води, докато накрая с клетви и проклятия избягат от планирания роман.
Торни Линдгрен
Момиче, имате лицето на ангел, но езика на змия.
Триша Левънселър
Езикът върви в крачка с палачите. Затова трябва да получим нов език.
Тумас Транстрьомер
Езикът е старомодна гора на ума.
Уейд Дейвис
Много хора се забавляват с предразсъдъка към математическия език, произтичащ от объркване между идеите на математическата наука и точната наука... в действителност няма такова нещо като точна наука.
Уилям Стенли Джевънс
Медиите трябва да се използват ефективно за достигане на масите. Трябва да намерите нов език, на който да се обърнете към хората и да демонстрирате какво е възможно.
Уоле Шоинка
Трудно е да се установи възрастта на тревата. Тя е съществувала преди нищожните човешки достижения: езика и религията.
Фарук Шехич
Една част от мен е просто световъртеж, а другата - език.
Феррейра Гулар
Олимпийските игри се провеждат в Сараево, Югославия. Има и такова нещо като Югославия. Това са шест републики, пет националности, четири езика, три религии, две азбуки и една единствена партия - както казваше Тито.
Филип Бесон
Прекият път към популярността е да дадеш на всички ушите си, вместо да им дадеш езика си.
Франк Бетджър
Боже, помогни ми да си държа езика зад зъбите, докато не разбера какво да кажа...
Франк Бетджър
Още повече се отнася за политиците, защото те са живи, дишащи въплъщения на езика, който използват. И ето защо начина, по който започвате разговора, и как го завършвате, е толкова важно.
Франк Лунц
Когато продавате продукт или услуга, нямате - не е задължително да е абсолютно перфектен, въпреки че съм предоставил език, който е такъв. Когато си политик, една грешна дума променя цялото - променя значението на нещо.
Франк Лунц
Може да се каже, разглеждайки документите на този симпозиум, че изясняването на генетичния код наистина е голямо постижение. В известен смисъл това е ключът към молекулярната биология, защото показва как великите полимерни езици, езикът на нуклеиновите киселини и белтъчният език са свързани помежду си.
Франсис Крик
Той отвори широко устата си и крещеше на немски, защото това беше неговият роден език, а той не знаеше друг.
Фредерик Дар
За да говорим за тази универсална сила, която ще ни отведе отвъд последния хоризонт на познатото ни Аз към по-мъдро, по-любящо и по-светло състояние на битието, не е нужно да измисляме нов език. Но ние трябва да слушаме старото, древното, не с измъчените си умове, а с пробудените си души.
Ариана Хъфингтън
Език- това е среда, в която се обединява "Аз" и светът.
Ханс-Георг Гадамер
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
32
Следваща