Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 20
Човешкият език е новият потребителски интерфейс слой, ботовете са като нови приложения, а цифровите асистенти са мета приложения. Интелигентността се влива във всички ваши взаимодействия.
Сатя Надела
Истинската работа на откривателя се състои в това да избира между тези комбинации с цел да елиминира тези, които са безполезни, или по-скоро изобщо да не си дава труда да ги прави. Правилата, които трябва да ръководят този избор, са изключително фини и деликатни и е практически невъзможно да бъдат формулирани на точен език; те трябва да се чувстват, а не да се формулират.
Седрик Вилани
Езикът е нещо, което наследяваш, никога не говориш само ти, което помага, когато се преструваш.
Сеес Нотебоом
Ако искате да разберете, какво става с вас и обкръжаващото пространство учете родният си език...
Сергей Алексеев
На чужд език губим осемдесет процента от нашата идентичност. Ние губим способността да се шегуваме, иронично. Само това ме ужасява.
Сергей Довлатов
Домът означава да бъдеш с хората, които знаеш целият си живот, разговаряш на своят език и не се страхуваш, че няма да те разберат. Домът е мястото, където можеш да бъдеш самият себе си.
Аника Тор
Да разговаряш с Русия на езика на санкциите е абсолютно неприемливо.
Сергей Лавров
Аз съм мексиканец, който имаше късмета да пътува по света, говорейки английски, но със сърце, което говори универсален език.
Сизар Милан
Едно доминиращо куче може да накара друго куче да се отдръпне от пътя му само с енергията, която излъчва. Можете да разберете много за позицията на кучето в глутницата по това как се държи около други кучета. Когато четете езика на тялото на кучето, не можете да го направите интелектуално. Можете да го направите само като използвате инстинктите си.
Сизар Милан
Подобно на повечето самоуки лингвисти, говоримият френски език на Бен беше много по-добре овладян от разбирането му за писмения език.
Скот Мариани
Поезията е език, изненадан от промяната в смисъл.
Стенли Кюниц
Някои хора използват езика, за да опишат живота, който водят, а други хора използват езика, за да създадат живота, който водят.
Стив Чандлър
Музиката е свят вътре в себе си, с език, който всички разбираме.
Стиви Уондър
И разбрах, че по начин, който никога досега не съм имал, книгите наистина са чудеса. Дори се осмелих да мечтая, че някой ден, по някакъв начин, може да се обградя с книги от много времена и много езици...
Т. А. Барън
Цветята имат свой собствен език. Намирам ги за по-изразителни от думите.
Татяна дьо Роне
Езикът за мен разказва картините в съзнанието ми.
Темпъл Грандин
Децата с аутизъм са много трудни за грижи, особено тежко аутистичните. Когато бях на 4, почти нямах език; когато бях на 3, изобщо нямах.
Темпъл Грандин
За да разберете мисленето на животните, трябва да избягате от езика.
Темпъл Грандин
Все повече и повече писателят осъзнава международна общност от читатели, за които гъстото използване на езика и честите местни препратки са пречка. Това изглежда очевидно. Не го осъждам и не го критикувам - това е просто факт.
Тим Паркс
Ако искате да се харесате на хора с различни езици и култури, трябва да преминете към тропи, които са универсално признати. Игри, справки, тънкости, които работят само на вашия език, едва ли са полезни.
Тим Паркс
Можем да видим само толкова много и можем да стигнем само дотам, докъдето ни отвеждат езиците ни.
Тимъти Снайдър
Има основен проблем с историята на Холокоста. Хората, които го правят, не знаят необходимите езици.
Тимъти Снайдър
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
32
Следваща