Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 13
Въпреки това, понякога ми се иска да имах малко повече усет в езика си.
Алекс Беренсън
Нямам думи. Шестнадесет езика, но без думи.
Дж. Р. Уорд
Трудният живот се нуждае от твърд език - и това е, което е поезията. Това предлага литературата - достатъчно мощен език, който да каже как е.
Джанет Уинтерсън
В свитъците от Мъртво море има много арамейски текстове от времето на Исус, така че човек може да добие доста добра представа за това как е изглеждал езикът на Исус.
Джей Парини
Да си писател изисква опиянение с език.
Джим Харисън
Мината е вечно подготвена да вземе жертви. В обикновения език това е перфектният войник, "вечният караул". Войната приключва, мината продължава да убива.
Джоди Уилямс
Определено обикновеният език няма претенции да е последната дума, ако има такова нещо.
Дж. Л. Остин
Музиката е международен език за изразяване на емоции и чувства на хората. Това е най-популярният жанр на съвременните изкуства, където мисля, че има достатъчно за всички.
Джон Лорд
Интересно е как хората са чувствителни към езика и как работи.
Джон Сандфорд
Аз съм Лоракс. Говоря за дърветата. Говоря за дърветата, защото дърветата нямат езици.
Доктор Сюс
Всичко има свои имена, тоест може да бъде изразено в езика.
Едмунд Хусерл
Сега е невъзможно без език. Ще изчезнеш веднага, или ще направи шапка от теб, или яка, или просто подложка за крака.
Едуард Успенски
Език, ни казва чрез повече или по-малко емоционална реакция, нещо, което не може да се каже.
Едуин Робинсън
Политиците са много опитни - може би твърде опитни - да използват езика на тялото, за да сигнализират за власт и компетентност. Но това, с което тези политици са много по-склонни да се борят или просто пренебрегват да го направят, е да общуват с топлина и надеждност.
Ейми Къди
Нашият език, история и цивилизация блестят на всички континенти.
Еманюел Макрон
В Израел ролята на писателя е продиктувана от езика, на който пишете. Писателите смятат себе си за културни пророци.
Етгар Керет
Първият проблем на средствата за масова информация, е свързан с това което не се превежда, или даже се публикува в доминиращ политически език.
Жак Дерида
И в бизнес, и в личен живот винаги съм откривала, че пътуванията ме вдъхновяват повече от всичко друго, което правя. Доказателствата за езиците, културите, пейзажа, храната и дизайнерската чувствителност, които откривам по целия свят, могат да бъдат намерени във всяко парче от моите бижута.
Иванка Тръмп
Всеки път, когато някой прочете определението на вида или отвори книга по естествознание и история, на какъвто и да е език, човек неизбежно попада на името на Лин.
Йоханес Йенсен
Езикът прави това с нашите спомени – опростява, втвърдява, кодифицира, мумифицира. Една често разказвана история е като снимка в семеен албум; в крайна сметка той заменя момента, който е бил предназначен да улови.
Карън Джой Фаулър
Владеенето на немски език и приемането на нашата правна система трябва да стане част от критериите за натурализация.
Алис Шварцер
Примирете се с чувството за вина. Вината е отровна илюзия. Много езици дори нямат дума за вина. Разбира се, всички я усещаме. Но също така трябва да решим дали ще позволим на вината да ни повали или не. Признайте чувствата си и след това си дайте разрешение да ги пуснете.
Крис Кар
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
32
Следваща