Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 11
Учи чужди езици. Това разширява дълбочината на възприятието на света и откроява невиждани перспективи за обучение, развитие и кариерен опит.
Павел Дуров
Лунатиците говорят своя собствен език, като образовани хора.
Патрик Уайт
В общество, което празнува несъщественото, архитектурата може да окаже съпротива, да противодейства на прахосването на форми и значения и да говори своя собствен език.
Петер Зумтор
За нас, говорещите, езика се явява не обект, а посредник; езика - това, благодарение на което, ние изразяваме себе си и нещата.
Пол Рикьор
Изключителната откритост на езика е неговата победа.
Пол Рикьор
Мисля, че наистина страхотното и завладяващо нещо в математиката и физиката е, че тя отваря достъп до всички тези хипотетици - или поне ви дава езика да говорите за тях. Но в същото време, ако даден сценарий е напълно откъснат от реалността, не всичко е толкова интересно.
Рандал Мънро
Религията никога няма да изчезне и всеки, който си мисли, че ще изчезне, не разбира какво е религията. Това е език за описване на преживяването на човешката природа, така че докато хората се борят да опишат какво означава да си жив, това ще бъде готов език за изразяване на тези чувства.
Реза Аслан
Е, за да бъде ясно, аз съм учен по религии с четири степени, включително една по Новия завет и владеене на библейски гръцки език, който изучава произхода на християнството от две десетилетия и също така е мюсюлманин.
Реза Аслан
Моята мисия в Гугъл е да развивам разбирането на естествения език с екип и в сътрудничество с други изследователи в Гугъл.
Рей Кързуайл
Жирафът има черен език с дължина двадесет и седем инча и няма гласни струни. Един жираф няма какво да каже. Той просто продължава да жирафира.
Робърт Фулам
Светът няма нужда от туристи, които минават в автобус и цъкат с език. Светът такъв, какъвто е, се нуждае от хора, които ще го обичат достатъчно, за да го променят, с това, което имат, където са.
Робърт Фулам
Сълзите са благородният език на окото.
Робърт Херик
Илюстрираната книга е история, разказана на два езика - слово и изображение. А илюстрацията е входната врата на книгата.
Сали Лойд-Джоунс
Следователно да можеш да четеш и пишеш означава да се научиш да печелиш и да участваш в най-големите човешки постижения - това, което прави възможни всички други постижения - а именно обединяването на нашия опит в големи съвместни запаси от знания, достъпни [...] за всички. От предупредителния вик на примитивния човек до последните новини или научна монография, езикът е социален. Културното и интелектуалното сътрудничество е великият принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Америка е отворено общество, по-отворено от всяко друго в света. Хората от всяка раса, от всеки цвят, от всяка култура са добре дошли тук, за да създадат нов живот за себе си и семействата си. И какво общо имат тези хора, които влизат в американския мейнстрийм? Английският, нашият споделен общ език.
Самюъл Хаякава
Това, което обичайно в човешкият език се нарича любов, е страст от съприкосновението на две личности, не само средство благодарение на което поколенията идват за земята. Тя също създава живот и в духовният свят. Тя се явява начин за преход от земята към небето, от материалните към духовните неща.
Ани Безант
Нашият език е отражение на самите нас. Езикът е точно отражение на характера и израстването на неговите говорители.
Сесар Чавес
Поезията е езикът на кризисно състояние.
Стефан Маларме
Да живееш означава да цъкаш с език и да се наслаждаваш на звука.
Тед Декър
Езикът за мен разказва картините в съзнанието ми. Когато работя върху проектирането на оборудване за добитък, мога да тествам това оборудване в главата си като 3-D виртуална реалност. Всъщност, когато бях в колеж, мислех, че всички са в състояние да го направят.
Темпъл Грандин
Ученето на езици заслужава специално внимание. Това е най-доброто нещо, което можете да направите, за да усъвършенствате ясното мислене.
Тим Ферис
Вярвам, че всеки писател трябва да реши на кой език е най-удобен.
Уоле Шоинка
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
32
Следваща