Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Език" - страница 10
Този, които лъже с езика на думите, се издава с езика на жестовете, на които той не обръща внимание.
Освалд Шпенглер
Езикът е единствената родна земя.
Чеслав Милош
Всеки език е просто лош превод.
Франц Кафка
Интригува ме езикът, защото той или ме наранява, или ме съблазнява.
Ролан Барт
В епоха, в която езикът е сила, тишината е репресия, насилие.
Ейдриън Рич
Не, имах сто езици, сто усти и глас от желязо, не бих могъл да обобщя всички форми на престъпление или да репетирам цялата история за мъченията.
Вергилий
Днес ние започваме да забелязваме, че новите медии не са просто механични трикове за създаване на светове на илюзия, а нови езици с нови и уникални изразителни сили.
Маршал Маклуън
Език и думи - клон и листа на сърцето и свидетелстват за това, че то е сухо или зелено.
Антонио Перес
Работата с езика изисква красота за мен.
Херта Мюлер
Музиката е езикът на духа. Тя отваря тайната на живота, който носи мир, премахва борбата.
Джубран Халил Джубран
Ако нашият език, нашите програми, нашите творения не присъстват силно в новите медии, младото поколение на нашата страна ще бъде маргинализирано икономически и културно.
Жак Ширак
Завистта развързва езиците, възхищението ги сковава.
Оноре дьо Балзак
Съществува език, който е отвъд думите! Ако успея да разгадая този език без думи, ще успея да разгадая и света.
Паулу Коелю
В гнева си глупаците имат остър език, но от това не стават по-богати.
Френсис Бейкън
Ползвай по-често ушите отколкото езика си.
Демонакт
Те водят война и не знаят за какво. Това не е ли лудост? Как може един човек да убие друг и всъщност да не знае причината, поради която го прави, освен че другият човек носи униформа с различен цвят и говори различен език?
Майкъл Морпурго
Самскрит е най-великият език на света.
Макс Мюлер
Дърветата са най-големите и духовно най-напредналите растения на Земята. Те са постоянно в медитация. Фината енергия е техният естествен език.
Мантак Чиа
Защото без нашия език ние сме се изгубили. Кои сме ние без думите си?
Мелина Маркета
Никога не подценявайте стойността на познаването на чужд език. Може да бъде много по-мощен от мечове и стрели.
Мелина Маркета
Езикът е сила, живот и инструмент на културата, инструмент за господство и освобождение.
Анджела Картър
Би било също толкова безсмислено да се противопоставим на международната употреба на английски език днес, както би било да се противопоставим на световната употреба на френски език през 18 век.
Морис Але
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
32
Следваща