Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 7
Когато бях малка, родителите ми наистина искаха само да бъда учен или лекар; те дори не бяха чували за юридическия факултет. Мисля, че дори тези дни, ако трябва да кажете на майка си, че искате да бъдете моден дизайнер, художник или писател, много азиатски родители биха се разтревожили, защото не смятат, че това е сигурна кариера.
Ейми Чуа
Като писател винаги си мисля кои са моите прототипни актьори в мозъка ми. Полезно е, като писател, да мисля за това.
Карлтън Кюс
Изучаването на психология е забавно, защото винаги търсите едни и същи неща, които според мен трябва да търси писател, което е историята зад историята.
Крис Клийв
Аз съм много по-добър писател, защото съм баща.
Крис Клийв
Ние сме страхотни писатели на една и съща ужасна пишеща машина.
Алън Гинсбърг
Това, което всички писатели правят най-добре, е да намерят начини да избегнат писането.
Алън Дийн Фостър
Западният поет и писател на романтика има точно същите трудности при разбирането на източните теми, както и вие при разбирането на западните теми.
Лафкадио Хърн
Мога да дам съвет на всеки, който се интересува да пише с една дума: Прочетете! Мисля, че е много по-важно да си читател, отколкото да си писател!
Линда Сю Парк
Не знаех, че художници и писатели се пенсионират. Те са като войниците - просто избледняват.
Лорънс Ферлингети
Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Хорхе Луис Борхес
Моята представа за писател: някой, който се интересува от всичко.
Сюзан Зонтаг
Писателят, мисля, е човек, който обръща внимание на света.
Сюзан Зонтаг
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Някои писатели ми напомнят ония берлински дамички, които нощем те закачат, мъркайки като котки: "Аз съм тъй хищна!"
Станислав Йежи Лец
Не мисля, че има добри писатели, които да живеят без чувство за напрежение. А щом вече ги осеби, го възпроизвеждат и в личния си живот.
Джон льо Каре
Помните ли максимата на Греъм Грийн, че детството е банковия баланс на писателя? Мисля, че всички писатели се чувстват отчуждени. Повечето то нас се връщат в отчужденото си детство по един или друг начин. Знам, че и аз го правя.
Джон льо Каре
Причината, поради която писателят пише една книга е – да я забрави. Причината, поради която читателят чете една книга е – да я запомни.
Томас Улф
Когато писател се роди в едно семейство, това семейство е свършено.
Чеслав Милош
Не бъди писател. Пиши!
Уилям Фокнър
Писателите и политиците са естествени врагове. И двете групи опитват да оформят света според техните представи. Бият се за една територия.
Салман Рушди
Темата не се избира. В това е именно тайната на шедьовъра, че темата е отражение на темперамента на писателя.
Гюстав Флобер
Жалко, че не са измислили награда за тези писатели, които са успели да се въздържат от съблазънта да подарят на света още една негодна книга.
Уилям Сароян
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
32
Следваща