Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 6
Винаги е било много трудно за писателите да оцелеят комерсиално в Индия, тъй като пазарът беше толкова малък. Но това вече не е вярно. Това е един от най-бързо развиващите се и най-оживените пазари за книги, особено на английски език.
Аравинд Адига
Да обичаш писател и после да се срещнеш с него е все едно да обичаш гъше печено и после да се срещнеш с гъска.
Артур Кьостлер
Това, което ние [писателите] правим, може да бъде направено уединено и с голямо отчаяние, но има тенденция да произвежда точно обратното. Той има тенденция да произвежда общност и в много хора надежда и радост.
Юнот Диаз
Писателите са добри да извадят това, което им трябва тук и там.
Бевърли Клиъри
По-малко наистина е повече. Тенденцията е на начинаещите писатели да искат да докажат за какво говорят, като отидат твърде далеч с описание. Мисля, че трябва да го поддържате кратък, свеж и чист.
Брад Тор
Биографията на един писател - или дори автобиографията - винаги ще има тази непълнота.
В. С. Найпол
Много е важно да се чувствате чужди. Роден съм в Англия, но когато съм писател, всички в Англия са ми чужди.
В. С. Притчет
Като е мъже е писател, жените винаги са това, което преследват мъжете, а светът им винаги е загадка. Затова винаги се опитвах да представя възможно най-много гледни точки върху женските светове.
Гао Синдзиен
Да бъдат възнаградени за нещо различно от качеството на тяхната работа е най-бързият начин да объркате писател - и не само новите страдат от това.
Грег Еган
...най-истинските писатели са тези, които виждат езика не като езиков процес, а като жив елемент...
Дерек Уолкът
Убеден съм, че нашето време възлага специална отговорност на писателя.
Дж. Г. Балард
Всички писатели са вампири.
Джеймс Гандолфини
Писателите превръщат мечтите в печат.
Джеймс Мичънър
За настоящия писател внимателното проучване на фактите, които вече са на разположение, не оставя съмнение, че цивилизацията се е родила в югоизточния ъгъл на Средиземно море.
Джеймс Хенри Брестед
Очарованието с коне предшестваше всяко друго нещо, което знаех. Преди да бъда майка, преди да съм писател, преди да знам фактите от живота, преди да съм била ученичка, преди да се науча да чета, исках кон.
Джейн Смайли
Мисля, че всеки от нас обитава личен свят, който другите не могат да видят. Единствената разлика между писателя и читателя е, че писателят е в състояние да драматизира този личен свят.
Джон Макгахърн
Ето едно бързо правило: Не дразни писателите на научна фантастика. Това са хора, които унищожават цели планети преди обяд. Помислете какво ще ви направят.
Джон Скалзи
Знаете ли, винаги съм бил писател рано сутрин или късно вечер. Ранната сутрин ми беше любима; късно вечер беше, защото имах краен срок. И в четири сутринта си измисляте едни от най-абсурдните си шеги.
Джос Уедън
Писателят предприема сериозни мерки, за да осигури самотата си и след това намира безкрайни начини да я пропилее.
Дон ДеЛило
Няма такова нещо като добър писател и лош лъжец.
Ейми Блум
Имам памет на писател, която прави всичко по-лошо, отколкото може би всъщност беше.
Ейми Тан
Лукс е да си писател, защото всичко, за което някога мислиш, е животът.
Ейми Тан
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
32
Следваща