Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 5
Есеистът трябва да следва определен интелектуален модел. Писателят има предимството да използва фантазия, да е субективен.
Мануел Пуиг
Никога не съм виждал по-лоша ситуация от тази на младите писатели в Съединените щати. Издателският бизнес в Северна Америка е толкова комерсиализиран.
Мануел Пуиг
Не съм бил от типа писатели, за които са написани академични изследвания с дълги книги.
Мануел Пуиг
Комедийните писатели имат най-крехкото его.
Минди Калинг
Нещата, които исках да бъда, когато бях дете, бяха археолог, заради динозавърските кости; боклукчия, защото трябваше да се возят отстрани на камионите; и писател.
Ник Тошес
Години наред никога не съм се замислял как съм станал писател от мястото, откъдето съм дошъл.
Ник Тошес
Тайната да бъдеш писател е, че трябва да пишеш. Не е достатъчно да мислиш за писане или да учиш литература или да планираш бъдещ живот като автор. Наистина трябва да се заключиш, сам и да се захванеш за работа.
Огастин Бъроуз
Мисля, че писателите са склонни да са наркомани с опит и мисля, че те също са склонни да искат да бъдат отвън и да гледат навътре.
Огастин Бъроуз
Преди да стана писател, определено съм читател и когато чета мемоари, наистина искам да е истина.
Огастин Бъроуз
Писателите, поне авторите на художествена литература, винаги са пълни с безпокойство и тревога.
Питър Кери
Щастливите деца изглежда не стават писатели.
Пиърс Антъни
Ако искате да сте писател, пишете. Всеки иска да бъде публикуван. Трябва да играеш дългата си игра.
Пол Хардинг
Писателят има фундаментална отговорност да пише добре или да пише най-добре, защото ако не го прави, той не е писател. И когато един писател пише, той винаги има предвид социален и исторически контекст...
Рейналдо Аренас
Най-оригиналното нещо, което един писател може да направи, е да пише като себе си. Това е и най-трудната му задача.
Робъртсън Дейвис
Може би всички писатели вървят по такава линия. Като цяло - както всички правим в мечтите си - вярвам, че влагам нещо от себе си във всички герои в романите си, както мъже, така и жени.
Роуз Тримейн
Човек не избира да стане писател. Човек просто се ражда такъв.
Рут Прауър Джабвала
Филмът не е като книга; това изобщо не е бебе на писател. Толкова много хора са вложили таланта си, че по това време вие се чувствате благодарни за това, което са направили, по никакъв начин не се чувствате притежатели на това.
Рут Прауър Джабвала
Англия ми даде език и литература, в основата на това, което съм като писател, но когато започнах да пиша по-директно за собствения си опит, това не беше толкова Англия, колкото предишното.
Рут Прауър Джабвала
Има много повече желаещи да бъдат писатели, отколкото добри редактори.
Стивън Амброуз
Не съм от онези писатели, за които научих, че стават сутрин, слагат лист хартия в пишещата им машина и започнат да пишат. Това никога не съм разбирал.
Уоле Шоинка
Едно, което мога да ви кажа, е това, че не съм методичен писател.
Уоле Шоинка
Моят хоризонт върху човечеството се разширява, като чета писателите на стихове, виждам картина, слушам някаква музика, някаква опера, която изобщо няма нищо общо с променливото човешко състояние или борба или каквото и да било. Обогатява ме като човек.
Уоле Шоинка
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
32
Следваща