Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 4
Кошчето за хартия е най-добрият приятел на писателя.
Исаак Башевис Сингер
Настоявам, че един писател, който не вярва страстно в съвършенството на човека, няма нито отдаденост, нито място в литературата.
Джон Стайнбек
Писането като цяло е антисоциален акт, понеже писателят е човек, който може да пише свободно само когато е сам; за да бъде себе си, той трябва да заключи себе си и да се изключи от всякаква комуникация; а в това винаги има по малко лудост.
Кенет Тайнън
Аз съм писател, който идва от един спокоен живот. Спокойният живот може да бъде и доста смел живот. За всеки голямата смелост започва отвътре.
Юдора Уелти
Не ме класифицирай, прочети ме. Аз съм писател, а не жанр.
Карлос Фуентес
Писателят не трябва да мисли за критиката, така както войникът не трябва да мисли за болницата.
Стендал
Кариерата на писател е сравнима с тази на жена с леко поведение. Пишете първо за удоволствие, по-късно за удоволствие на другите и накрая за пари.
Марсел Ашар
Това, което обожавам, е върховен професионализъм. Уморен съм от писатели, които могат да пишат само когато вали.
Ноел Кауърд
Съвсем не съм противник на книги, където се описват необичайни хора в обичайни ситуации. Но като читател и писател са ми много по-интересни обичайни хора в необичайни ситуации.
Стивън Кинг
Франция не е поетична; тя дори изпитва всъщност вроден ужас от поезията. Сред писателите, които използват стих, тези, които тя винаги ще предпочита, са най-прозаичните.
Шарл Бодлер
Всички велики писатели изкореняват своите герои в истинското човешко поведение.
Бен Кингсли
Аз съм писател. Не можех да си позволя да взема 15 месеца почивка от писателската си кариера, за да играя детектив.
Джеймс Елрой
Сърцето на писателя, сърцето на поета, сърцето на художника, сърцето на музиканта винаги се чупи. Чрез този счупен прозорец виждаме света...
Алис Уокър
Пораждайки поглъщащи комикси и романи на ужасите и вдъхновен да стана писател заради романи, филми и комикси, аз винаги знаех, че ще напиша роман на ужаса.
Колсън Уайтхед
Ако считах себе си за писател, аз не бих писал сценарии. Аз бих писал романи.
Куентин Тарантино
Писателите, които пишат за други писатели, трябва да пишат писма.
Лари Нивън
Великите детски писатели са били истински писатели, понеже те не са подражавали на никого, не са си оставяли за цел да изкарат много пари или да наложат някоя идея. Те просто са писали за своите мечти.
Люк Бесон
Писателят, който обича или ненавижда е по-малко убедителен от онзи, който и обича, и ненавижда.
Николас Гомес-Давила
Все още не съм сигурен, че искам да бъда писател. Мисля за себе си повече като разказвач.
Майкъл Морпурго
Всеки писател има идеален читател, помислих си аз и просто за мой късмет искаше моят да спи с мен.
Майкъл Шейбон
По ирония на съдбата страните от Латинска Америка в своята нестабилност дават на писателите и интелектуалците надеждата, че са необходими.
Мануел Пуиг
Писателите не са предназначени за действие.
Мануел Пуиг
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
32
Следваща