Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 30
Отношенията, които имаме с писателите, са нещо много; те са различни от тези, които имаме с актьори, музиканти, композитори или политици. Всичко за мен е писателят; без него аз не съществувам. Значи той е първи. Актьорът получава цялата слава и слава, но аз не знам за издръжливост.
Лорънс Гробъл
Толкова много писатели живеят целия си живот в стаи. Можете да бъдете твърде цивилизовани в средата, която имате около вас, твърде ориентирана към ангажименти за изказване и литературни фестивали и вечери. Това не ме интересува тези дни. Стигаш до момент, в който вече не ти пука. В този момент можете да започнете да пишете.
Лорънс Озбърн
Ако имате договор с "Ню Йоркър", договорът посочва броя на думите, които ще публикувате в списанието годишно. Получавам пари от думата, както повечето писатели. Това е една от причините статията за сциентологията да е дълга 25 000 думи!
Лорънс Райт
Когато си млад, всичко изглежда като романтика. На 96 години все още мога да се чувствам романтично да публикувам млади непознати писатели.
Лорънс Ферлингети
Светът се променя от ден на ден; крайно време е нашите писатели да свалят маските си, да гледат откровено, остро и смело на живота и да пишат за истинска плът и кръв. Крайно време е за чисто нова арена за литература, крайно време е някои смели бойци да се впуснат стремглаво в битка!
Лу Сюн
Разбира се, английският е много мощен език, език на колонизатора и подарък за писател. Английският е унищожил и изсмукал езиците на други култури - неговата жестокост е жизнеността му.
Луиз Ърдрич
Да бъдеш смесена кръв е чудесен подарък за писател. Имам един крак върху племенни земи и един крак в живота на средната класа.
Луиз Ърдрич
Творчеството понякога се нуждае от защитата на мрака, от пренебрегването. Това е много очевидно в естествената тенденция на много художници и писатели да не показват своите картини или писания, преди да са завършени.
Мари-Луиз фон Франц
Ако обикновен човек мълчи, това може да е тактическа маневра. Ако писателят мълчи, той лъже.
Ярослав Сейферт
Пиратството е въведение към творчеството на писателя. Ако ти хареса, ще поискаш да го имаш. Останалото е алчност или невежество.
Паулу Коелю
Недостатъците на великите писатели са обикновено техни достойнства, доведени до крайност.
Самюъл Тейлър Колридж
Добрият писател се страхува, че няма да бъде разбран, лошият се опасява, че ще бъде разбран.
Емил Кротки
Известен писател е този, на когото публикуват и слабите работи; знаменит – онзи, когото го хвалят за тях.
Габриел Лауб
Какъв смел писател! Постави точка след ненаписаното изречение. (334)
Станислав Йежи Лец
Писателят може да расте като човек, но може и да се смалява. ... Неговото любопитство, реакцията му към живота не трябва да намаляват. Ще бъде фатално, ако се свие, ако започне по-малко да се интересува, по-малко да съчувства, ако замръзне до точката, където животът губи своя вкус, и страстта му да разбира на хората се смени с умора и отвращение.
Норман Мейлър
...Той като добър писател предаваше подробностите и измислиците за истина и по такъв начин те ставаха по-реални и по-приемливи от тези във всекидневния живот.
Азиз Несин
Защо станах писател ли? На първо място защото не бях подходящ за обществото, не бях годен за системата.
Брайън Олдис
Всички писатели са суетни, егоистични, мързеливи и в дъното на мотивите им лежи загадка.
Джордж Оруел
В най-ярките си моменти аз предпочитам да мисля за себе си по-скоро като за писател, отколкото като за хуморист; но предполагам, че това е просто суетата на напредващите години.
Сидни Джоузеф Перълман
Съмнителната привилегия на извънщатния писател е, че му е дадена свободата да гладува навсякъде.
Сидни Джоузеф Перълман
Някои писатели само тогава изглеждат велики, когато дригите се спуснат до техното ниво.
Жан Ростан
Писателят, който казва всичко, казва, по мое усещане, малко.
Жан Ростан
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
32
Следваща