Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 3
Истинските писатели винаги са се стремят да изразят не себе си, а чрез себе си мислите и чувствата на съвременниците.
Иля Еренбург
Ще бъда регионален писател, ще се огранича само до нашето земно кълбо!
Станислав Йежи Лец
Винаги има известен скок на вярата, който редакторите са направили със своите автори на научна литература. Ако доверието бъде нарушено, нещата могат да станат много неудобни за писателите и издателя.
А. Скот Бърг
Важно е да нямаш идеология, да не членуваш в политическа партия. Въпреки че писателят може да има определени политически възгледи, той трябва да внимава да не му бъдат вързани ръцете.
Мануел Пуиг
Когато пораснах, реших, че искам да бъда истински писател. Опитах се да пиша за истински неща. Исках да опиша света, защото да живееш в неописан свят беше твърде самотно.
Никол Краус
Като писател не можете да си позволите лукса да бъдете обезкуражени и да се откажете, когато бъдете отхвърлени, било то от агенти или издатели. Абсолютно трябва да орете напред.
Огастин Бъроуз
Като писател, аз не съм богиня на вселените, които създавам. Аз съм най-много сценичен мениджър на изобилните дарове, които извират от рога на изобилието, което означава, че има източник, който е толкова сладък, прощаващ и щедър, че се моля всеки ден този източник да бъде моят водач.
Ребека Уелс
Пиша, защото пиша - както прави всеки в изкуствата. Ти си художник, защото чувстваш, че нямаш друг избор, освен да рисуваш. Ти си писател, защото това правиш.
Ричард Прайс
Както и повечето писатели, аз пиша за това, което е станало с мен, понеже за това е нужно минимално количество изследвания.
Стивън Мофат
Падението на твърде превъзнасяните писатели винаги става с необикновена бързина.
Уилям Мейкпийс Такъри
Истинските писатели винаги пишат за себе си.
Ървин Уелш
Аз съм от типа писател, който хората смятат, че други хора четат.
В. С. Найпол
И до ден днешен, ако ме питате как станах писател, не мога да ви дам отговор. И до ден днешен, ако ме питате как се пише книга, не мога да отговоря. За дълги периоди, ако не знаех, че по някакъв начин в миналото съм писал книга, щях да се откажа.
В. С. Найпол
Всички писатели имат корени, от които черпят - пътуване, работа, семейство. Корените ми са в науката и това е плодородна почва за фантастика.
Алан Лайтман
Писателите наистина живеят в ума и в хотели на душата.
Една О'Брайън
Редактор е човек, който знае повече за писането, отколкото писателите, но е избягал от ужасното желание да пише.
Е. Б. Уайт
Писателят, когато е и артист, е някой, който признава това, което другите не смеят да разкрият.
Елия Казан
Истинският писател няма какво да каже. Важното е начинът, по който той го казва.
Ален Роб-Грийе
Не съм роден писател и не ми е приятно да пиша.
Алистър Маклейн
Вдъхновението е прекрасно, когато се случи, но писателят трябва да разработи подход през останалото време... Чакането е просто твърде дълго.
Ленард Бърнстейн
В живота на учения и писателя главните биографични факти са книгите, а най-важните събития – мислите.
Василий Ключевски
Писател, който не се задълбочава, винаги се удържа на повърхността. (730)
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
32
Следваща