Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 28
Не е задължително да бъдеш известен, за да бъдеш добър писател?
Жоел Дикер
Но няма почивка за тези, които професионално пишат, по-скоро това е постоянна мизерия в живота на писателя. Надеждата и болката са спътници; Надежда за комфорт в професията си и болка, защото това никога няма да се сбъдне.
Зоран Живкович
За самите гностични писатели и обстановката, в която са живели, ние знаем малко, въпреки че гностичните християни са били достатъчно влиятелни, за да бъдат дълго осъдени.
Илейн Пейджълс
Писателят винаги е до известна степен в изгнание, където и да се намира, защото е някак отвън, отделен от другите; винаги има дистанция.
Исмаил Кадаре
Библиотекарите винаги са се застъпвали за писатели и читатели във всякакъв вид общност в цялата страна.
Карин Слотър
За мен вестникарският бизнес беше начин да науча за живота и как работят нещата в реалния свят и как хората говорят. Научаваш се на всички умения - научаваш се да слушаш, научаваш се да си водиш бележки - всичко, което използваш по-късно като писател, беше ценно обучение в света на вестниците. Но винаги съм искал да пиша романи.
Карл Хайасън
За съжаление на писателите, истинският живот става твърде забавен и пресилен.
Карл Хайасън
Всеки писател търси вдъхновение на различни места и не е срамно да нападате заглавията. Това е необходимо, всъщност, когато се опитваме да използваме съвременна сатира. Хуморът с остри ръбове разчита на актуални референтни точки.
Карл Хайасън
Поетите, разбира се, са дори по-непредсказуеми от другите писатели, затрупани, каквито са към момента, в който обитават и им е трудно да се свържат вчера с утре.
Карл Шапиро
Един от големите пробиви, които имах като писател, беше, когато спрях да агонизирам над всяка дума.
Алистър Рейнолдс
На писателите на научна фантастика не липсват идеи. Можете да прочетете книга, а тя поставя началото на верига от мисловни процеси, така че тя се превръща в отговор на книгите на други хора.
Алистър Рейнолдс
Мисля, че повечето писатели ще кажат, че в началото на всяка книга си мислят: "Не съм сигурен, че мога да направя това". Но в крайна сметка стигате до магическа точка, в която историята изведнъж става реална за вас и вие сте напълно вложени в нея.
Катрин Апългейт
Мисля, че всички писатели пишат от времето, когато са наистина млади, а вие просто започвате да задавате въпроса "Ами ако?"
Катрин Апългейт
Хитлер унищожи читателите, а Сталин унищожи писателите.
Катя Петровская
Аз правя отворени окончания нарочно. Очаквам много от читателите си. Искам да вършат голяма част от работата, защото вярвам, че историята е построена от читателя, а не от писателя. Харесва ми да имам отворен край на самостоятелна фантазия, защото позволява продължаваща история да бъде написана в сърцата на читателите.
Кели Барнхил
Единствената книга в дома ни беше Библията. Родителите ми забраняваха книгите. Мислеха, че имам нужда от помощ, защото исках да бъда писател!
Кен Бруен
Не сме имали криминални писатели и дълго време в републиката сякаш нямахме проблем с престъпността като такъв.
Кен Бруен
Като цяло писателите, които непрекъснато говорят с колегите и съседите си за собственото си писане, ми се струват доста непоносими. Опитвам се да не бъда този тип.
Кен Лиу
Мисля, че уникалното в научната фантастика - поне от гледна точка на много китайски писатели - е, че научната фантастика е най-малко вкоренена в конкретната култура, от която те пишат.
Кен Лиу
Вярно е, че неразбирането и липсата на разбиране често са теми в моята фантастика, но съм благодарен за моментите, в които се постига истинско разбиране, особено между писател и читател. Това е чудотворно.
Кен Лиу
Подобно на почти всеки писател на разкази, аз се представях на всеки пазар под слънцето и се надявах на най-доброто. Писмата за отказ, които съм събирал през годините, вероятно могат да направят собствена книга.
Кен Лиу
Писателите често се чувстват задължени да приемат някакъв вид публична изява.
Клеър Томалин
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
32
Следваща