Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател" - страница 27
Писателите, колкото и да са зрели и мъдри и именити, са деца по сърце.
Една О'Брайън
Трябва да си самотен, за да си писател.
Една О'Брайън
Сложните читатели разбират, че писателите преодоляват гнева си, конфликтите, безкрайната си скръб и подвижния списък със загуби чрез своите истории. Колкото и да е злобен или дяволски, това е само история. Че тъмнината в душата е оформена като тип и лежи там, мрачна и инертна, черна на страницата и активна, опасна, само в съзнанието на читателя. Всъщност, безобидно. Не съм безобиден.
Ейми Блум
Обучението за терапевт ви учи да замълчите и да слушате и това със сигурност е полезно като писател.
Ейми Блум
Мисля, че всички писатели пишат главно за себе си, защото вярвам, че повечето писатели пишат въз основа на необходимостта да пишат. Но в същото време чувствам, че писателите, разбира се, пишат и за своите читатели.
Ейми Блум
Предполагам като писател, че през повечето време ще падна и ще се проваля.
Ейми Блум
Не мислех, че да си писател е нещо фантастично. Това беше работа като всяка друга работа, с изключение на това, че очевидно бихте могли да я вършите у дома.
Ейми Блум
Младият писател трябва да се научи да ги забелязва: думи, които на пръв поглед изглеждат натоварени с вкусно значение, но скоро избухват във въздуха, не оставяйки нищо, освен спомен от ярък звук.
Е. Б. Уайт
В свободна държава е задължение на писателите да не обръщат внимание на задължението. Само при диктатура се очаква литературата да проявява хармоничен дизайн или вдъхновяващ тон.
Е. Б. Уайт
За един писател да изчезне е лесно, защото никой не чете.
Елена Понятовска
Мисля, че най-важното качество, което трябва да притежава писателят е емпатия.
Елизабет Бърг
Като повечето писатели, чета постоянно. Скривах се в отдалечени части на двора и къщата, за да мога да чета на спокойствие.
Елин Хилдебранд
Опитвам се много усилено да култивирам чистата любов към четенето, да отделя време за това, защото би било наистина тъжно все още да съм писател, без да помня защо, на някакво висцерално, емоционално ниво.
Елиф Батуман
В много отношения да си писател е лоша работа - изтощителна, емоционално натоварваща, ужасни часове, без грижи за здравето - така че ако не ставаше дума за любов, какъв би бил смисълът?
Елиф Батуман
По някакъв начин всички писатели пишат срещу смъртта, защото писането е опит да се противопостави на течението на времето, да откаже да остави миналото да изчезне и да бъде забравено и да откаже да остави настоящето да стане минало - да се опита да продължи да живее друг ден, за да се опитате да говорите своя път в живота или да съблазните пътя си към него.
Елиф Батуман
Поезията е друго пространство, подобно на любовта, където ние предоставяме тази допълнителна заслуга на писателя.
Елиф Батуман
Хората не стават писатели, защото обичат да имат спонтанни взаимодействия в реалния свят с живи хора като тела с дрехи във времето.
Елиф Батуман
Изпитвах благодарност към Ататюрк, че родителите ми бяха толкова добре образовани, че не бяха задържани от суеверия или религия, че бяха истински учени, които ме научиха да чета, когато бях на три и никога не се съмнявах, че мога да стана писател.
Елиф Батуман
Не питай писател какво работи Това е като да попиташ някой с рак за напредъка на болестта му.
Еми Лоуел
...днес, за да стане писател, човек трябва да има не толкова въображение, колкото физическа сила.
Енрике Вила - Матас
Писателите не са най-здравите безумци в убежището...
Ерика Джеймс
Никой писател в наше време не е по-изолиран от Кафка и въпреки това малцина са постигнали комуникация, както и той.
Еудженио Монтале
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
32
Следваща