Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писател"
Голяма част от издателите са провалили се писатели, както и голяма част от писателите.
Томас Стърнс Елиът
Всеки писател е разочарован актьор, който рецитира своите редове пред скритата аудитория на черепа си.
Род Сърлинг
Времето на илюзията е красивият момент на страстта; тя представлява художествената зона, в която поетът или писателят на роман трябва да бъде свободен да направи всичко възможно, което може.
Лафкадио Хърн
Писателят трябва да вярва, че това, което прави, е най-важното нещо на света. И трябва да се придържа към тази илюзия, дори когато знае, че не е истина.
Джон Стайнбек
Сравнявайки различни автори един с друг, открих, че някои от най-сериозните и най-новите писатели са преписвали, дума по дума, от предишни произведения, без да правят признание.
Плиний Стари
Много трудно е да бъдеш едновременно джентълмен и писател.
Уилям Съмърсет Моъм
Артистът няма време да слуша критиците. Ония, които искат да бъдат писатели, четат рецензиите, а ония, които искат да пишат, нямат време да ги четат.
Уилям Фокнър
Избавете ме от писатели, които казват, че начинът, по който живеят, няма значение. Не съм сигурна, че лош човек може да напише добра книга. Ако изкуството не ни прави по-добри, тогава за какво е на земята.
Алис Уокър
Ако някой не е достатъчно талантлив, за да стане писател, не е достатъчно умен, за да стане адвокат и ръцете му треперят твърде много, за да извършва операции, той става журналист.
Норман Мейлър
Писатели - това са отчаяни хора, и когато в тях се появи надежда, те престават да бъдат писатели.
Чарлз Буковски
На света е пълно с бездарни писатели, но също така и бездарни читатели.
Барбара Уолтърс
Не мисля, че можеш да пишеш според набор от правила и закони; всеки писател е толкова различен.
Киран Десаи
Писателят на свободна практика е човек, на когото се плаща на статия, на дума или на може би.
Робърт Бънчли
Първи дълг на писателя е да не оправдае очакванията на своята страна.
Брендън Биън
Писателят е талантлив, ако той умее да представи новото за обичайно, а обичайното - за ново.
Самюел Джонсън
Всеки писател иска да му вярват. Но всеки писател знае, че е не е достоверен; всеки писател по-скоро би искал да внушава доверие, отколкото да бъде автентичен.
Джон льо Каре
Писателят естествено трябва да заработва, за да има възможност да съществува и да пише, но той в никакъв случай не трябва да съществува и да пише заради заработката.
Карл Маркс
В пълната си самота писателите се опитват да обяснят необяснимото.
Джон Стайнбек
Да питаш писател какво мисли за критиката, е като да питаш уличната лампа какво мисли за кучетата.
Кристофър Хемптън
Писателят трябва да има прецизността на поет и въображението на учен.
Владимир Набоков
Първо съм писател, а след това жена.
Катрин Мансфийлд
Писателят е, в крайна сметка, само половината книга. Другата половина е читателят и от читателя писателят се учи.
Памела Травърз
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
32
Следваща